Nemzetközi foci

Hazard a Chelsea-ről álmodik

A londoni kékek megváltak a kisebbik Hazardtól, ám Thorgan abban bízik, a jövőben visszatérhet a Stamford Bridge-re.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány napja vált hivatalossá, hogy a Borussia Mönchengladbach leigazoltaThorgan Hazardot, a Chelsea belga futballistáját, a londoniak sztárjának, Edennek az öccsét.

A 21 éves futballistát még 2012-ben szerezte meg a Chelsea, azonban egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára: előbb két szezont a svájci Zulte Waregem együttesénél töltött kölcsönjátékosként, nyár óta pedig a Mönchengladbachot erősítette.

A Chelsea nem először mond le fiatal tehetségről, korábban Kevin de Bruyne-t engedték el túl korán, a belga pedig azóta tündököl a Bundesligában, Európa topklubjai sorban állnak a Wolfsburg játékosáért. A londoni kék elővigyázatosságból nem akartak még egyszer hasonló gödörbe lépni, éppen ezért Thorgan esetében olyan szerződést kötöttek, amely tartalmaz egy lehetséges visszavásárlási záradékot.

A 21 éves tehetség bevallotta: továbbra is arról álmodik, hogy egy nap magára öltheti tétmérkőzésen a Chelsea-mezt és visszatérhet a Stamford Bridge-re.

– Való igaz, a Chelsea rendelkezik visszavásárlási-opcióval. Hálás vagyok, remélem, a későbbiekben játszhatok még a londoniaknál. Most csak arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek a Borussia Mönchengladbachnál, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Az ifjabbik Hazard beszélt korábbi klub-és honfitársáról, De Bruyne-ről.

– Felnézek rá, remek példa Kevin pályafutása számomra is. Minden edzésen keményen dolgozott, ezért vihette sokra. Szerintem Kevin a Bundesliga legjobb játékosa, jó döntést hozott, amikor elhagyta a Chelsea-t. Remélhetőleg én is hasonló utat járok be, de természetesen honfitársam most előbbre tart. Sokat kell még dolgoznom, hogy az ő szintjére jussak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik