Nemzetközi foci

Döntetlennel kezdtek a lányok

A magyar női válogatott 1-1-et játszott Írországgal a horvátországi Istria Kupán.

Kapcsolódó cikkek

Istria Women’s Cup
Írország–Magyarország 1-1 (0-0)
Porec, Horvátország
Magyarország: Bíró B. – Gál T., Tóth G., Szeitl, Mosdóczi – HUmmel-Smuczer (Szuh, 81.), Csiszár H. – Jakabfi (Zágor, 48.), Vágó F., Sipos L. (Kaján, 73.) – Zeller. Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerzők: Littlejohn (72.), illetve Vágó F. (tizenegyesből 57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar női válogatott címvédőként érkezett a horvátországi Istria Kupára, de ebben az évben már sokkal erősebb mezőny vesz részt a nemzetközi felkészülési tornán. A magyar lányok tavaly veretlenül, a döntőben a lengyeleket legyőzve nyerték meg az akkor még négycsapatos viadalt. Idén bővült a mezőny, immár 12 válogatott vesz részt a tornán, köztük a mieinknél jóval magasabban rangsorolt együttesek is.

Szerdán máris egy kifejezetten erős csapat, Írország várt a magyarokra Porecsben. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az ellenfél valamivel többet birtokolta a labdát, de a labdaszerzéseinkből indított kontráink rendre veszélyesek voltak. Az első komolyabb magyar lehetőség végén Jakabfi Zsanett lövését kellett védenie az ír kapusnak.

Nem sokkal később az írek előtt adódott lehetőség, így Bíró Barbarának is akadt dolga. A gól nélküli első felvonás után, a második játékrész elején vezetéshez jutott a magyar válogatott, egy kezezés után megítélt büntetőt Vágó Fanni értékesített.

A gól után megduplázta erőfeszítéseit az ír válogatott, egymás után érkeztek a felívelt labdák a magyar kapu elé, a védőinknek meggyűlt a bajuk a fizikálisan erős támadókkal. A 72. percben egy felívelt labda után Tóth Gabriellát keményen leütközték, és ebből egyenlítettek az írek. A hajrában is az ellenfél irányított, igaz, az utolsó pillanatokban Zágor Bernadett lábában volt a győztes gól, ám kimaradt a lehetőség, így maradt a döntetlen – tudósított az MLSZ honlapja.

– A döntetlen reális eredmény. Nagyon erős, nálunk jóval magasabban rangsorolt ellenféllel szemben szereztünk pontot. Ideális ellenfél volt az ír válogatott, egy erős csapattal szemben gyakorolhattunk be edzéseken már többször átvett csapattaktikai elemeket. Néhány játékosom még tompábban futballozott a szokásosnál, de végig szervezetten, fegyelmezetten, motiváltan játszottunk, ez jó alap lehet a folytatásra – mondta Markó Edina szövetségi kapitány.

A mieink pénteken 14 órától Ausztria ellen játszanak Umagban, hétfőn 11.30-tól pedig Szlovákia lesz az ellenfél Rovinjsko Selóban. A helyosztókat jövő szerdán rendezik.

Olvasói sztorik