Nemzetközi foci

Marozsán már a vébécímre hajt

A Németország legjobb női labdarúgójának választott játékos egyszer még a magyar focin is segíthet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatalmas népszerűségnek örvend Németországban Marozsán Dzsenifer, akit nemrég újabb komoly elismerést ért, a szurkolók a legjobb válogatott játékosnak választották 2014-ben. Nem csoda, hiszen a magyar származású lány tavaly a női labdarúgásban kiemelkedő eseménynek számító Algarve Kupát megnyerte Németországgal, sőt a torna legjobb játékosa és négy találattal a gólkirálya lett. Klubcsapatával, az 1. FFC Frankfurttal Német Kupát nyert.

– Ezt az elismerést a német női focit szerető embereknek köszönhetem, akik mindig szurkolnak nekem, és ez boldoggá tesz – árulta el a Borsnak Dzsenifer. – Itt nagyon magas szinten tudok játszani. Nemzetközi eredményeket érhetek el. Magyarországon sajnos mindezt nem tudnám megvalósítani, ám bármi megtörténhet, lehet, hogy egyszer még segíthetek a magyar focinak, akár mondjuk edzőként.

Marozsán jelenleg is a német válogatottal edzőtáborozik, amellyel idén nagy dobásra készül. – Minden vágyam, hogy felnőtt világbajnok legyek Kanadában. A klubcsapatommal szeretném megvédeni a kupaelsőségünket, a bajnokságban minél előrébb szeretnénk végezni, és egy BL-győzelem is hiányzik még a tarsolyomból – sorolta Dzsenifer, aki a karácsonyt Magyarországon töltötte. – Imádom a családi beszélgetéseket, ahol mindig sokat nevetünk. A nagyi főztjénél nincs jobb a világon. Az unokatestvérekkel pedig mindig teremfocizunk.

A lány nagyon büszke, hogy csapattársa, Nadine Kessler kapta a FIFA női Aranylabdáját, Cristiano Ronaldo-rajongóként pedig a portugál elsőségéhez szerinte kétség sem férhetett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik