Nemzetközi foci

A görög foci újraindítását sürgeti a liga

A bajnokság mihamarabbi újraindítását szorgalmazza Jorgosz Borovilosz, a Görög Labdarúgó Liga elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sorozatot múlt szerdán határozatlan időre függesztette fel a kormány az ismétlődő szurkolói rendbontások miatt.

“Egységesen azt kérjük a sportminisztertől, hogy folytatódjon a bajnokság” – szögezte le az elöljáró, hozzátéve, hogy senki nem szeretné, ha a görög futballt véglegesen megfertőzné az erőszak. – “A válasz erre az elkötelezettségünk. Gombnyomásra semmi nem változik. Tettekre van szükség” – folytatta.

Borovilosz egyúttal ismertette azt az intézkedési tervet, amelyet a liga javasolt Sztavrosz Kontonisznak, a szaktárca vezetőjének a helyzet normalizálására. Eszerint elektronikus jegyértékesítési rendszert vezetnének be, biztonsági kamerákat helyeznének el a stadionokban, komoly büntetéssel sújtanák a rendbontókat, betiltanák a szurkolói csoportok szervezett megmozdulásait, a játékvezetőknek pedig megadnák a jogot arra, hogy félbeszakítsák a mérkőzéseket, ha a nézők különböző tárgyakat, illetve pirotechnikai eszközöket dobálnak a pályára, illetve berohannak a játéktérre.

A bajnokságot a múlt héten már harmadszor kellett felfüggeszteni a mostani idényben. Az első leállás szeptemberben volt, amikor egy szurkoló életét vesztette egy krétai harmadik ligás mérkőzésen, a másodikat pedig novemberben rendelték el az illetékesek, arra válaszul, hogy kórházba kellett szállítani egy játékvezetőt, akit a drukkerek bántalmaztak.

A kormány szerdán azért határozott a bajnokság megszakításáról, mert előző vasárnap a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadón a drukkerek elözönlötték a pályát és összecsaptak a rendfenntartókkal, amellett a hazai gárda drukkerei pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel dobálták meg a Megyeri Balázst is foglalkoztató vendégcsapat híveit.

Ezt követően kedden a görög élvonalbeli bajnokságot szervező labdarúgóliga ülése botrányos körülmények között ért véget: összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője.

Olvasói sztorik