Nemzetközi foci

Ribéry német állampolgár lehet?

Pályafutása befejezése után szívesen maradna Németországban a francia labdarúgó.

Kapcsolódó cikkek

A Bildcímű napilapban csütörtökön megjelent interjúban a már nyolc éve Bajorországban élő támadó középpályás arra a kérdésre, hogy felvenné-e a német állampolgárságot, úgy reagált: miért ne?

– Jól érzem magam Németországban. Ha úgy döntök, hogy német leszek, azt a családomért teszem – indokolta válaszát a 31 éves játékos.

– Vettem itt egy szép házat, német mentalitással gondolkodom, fiam, Saif Németországban született, egy nap akár a német válogatottban is játszhat.

A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes futballista beszélt arról is, hogy gyerekei jól teljesítenek az iskolában, német barátaik vannak.

– Lányom, Hiziya gyakran tréfálkozik a némettudásomon, és ezen együtt szórakozunk. Én nem az iskolában tanultam németül, hanem a hétköznapi életben – folytatta.

Ribéry 2007-ben szerződött a Bayern Münchenhez. Németországban európai uniós polgárok nyolc év ott-tartózkodás után kérelmezhetik – sajátjuk mellé – a német állampolgárságot, aminek megszerzéséhez nyelvi teszten és honosítási vizsgán kell sikeresen átesniük.

A játékos sérülés miatt kihagyta a tavalyi vb-t, és elköszönt a válogatottól. Korábban többször hangoztatta, hogy hazájában félreismerték őt, és igazságtalanul bántak vele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik