Nemzetközi foci bajnokok ligája

Továbbra is Messi lesz a végrehajtó

Carlos Tévez elégedett volt, eltekintve Chiellini hatalmas hibájától; ma játszik az Atlético.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának mindkét találkozóján három gól esett, ugyanolyan elosztásban. A Juventus 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot, míg az FC Barcelona 2-1-re nyert a Manchester City vendégeként. Szerdán sem maradunk jó meccsek nélkül, ugyanis a nyolcaddöntő első mérkőzéseinek utolsó párosításaihoz érkeztük. A két meccs közül az Arsenal–Monaco ígérkezik a nagyobb volumenűnek, de bizonyára a Bayer Leverkusen – Atlético Madrid összecsapás is izgalmas lesz.

Carlos Tevéz góljával szerzett vezetést a Juventus kedd este. Az argentin egy védelmi hibát váltott gólra hazai pályán, de nem sokkal később a torinói védelem is kapitulált. Chiellini elcsúszott, és végül tálcán kínálta a ziccert Reus elé, aki élt is vele. Végül Morata gólja döntött.

– Azt hiszem, jó mérkőzést játszottunk, eltekintve attól a védelmi hibától. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű meccsek, és tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz a Dortmund elleni visszavágó. Moratával jól megértjük egymást a pályán, szóval jó érzésem van vele kapcsolatban – mondta Carlos Tévez.

A másik mérkőzésen a Barcelona kis híján eldöntötte a továbbjutást, de Messi végül elhibázta a tizenegyest a 94. percben.

– Büszkék lehetünk erre az eredményre, és úgy gondolom, megérdemeltük. Az első félidőben minden szempontból jobban játszottunk, és több gólhelyzetet is ki tudtunk alakítani. A második játékrészben már a Manchester City is jól futballozott, ezért keményen kellett küzdenünk. Tizenegyesek olykor kimaradnak, de csak olyan ember hagyhatja ki, akinek van bátorsága odaállni a labda mögé. Ne foglalkozzunk ezzel, továbbra is Lionel Messi marad az első számú végrehajtó – mondta Luis Enrique vezetőedző.

Arsenal (angol) – AS Monaco (francia)

A londoniak a D-csoportból a második helyen jutottak tovább a Dortmund mögött. A Premier League-ben is egyre jobb formának örvendenek, és már a harmadik helyen állnak a tabellán. Az egyetlen negatívumként a Tottenham Hotspur elleni derbi elvesztését lehetne említeni, de azóta már két győzelemmel javítottak. A Monaco 11 pontjával a C-csoportból elsőként jutott tovább. A francia bajnokságban már nem szerepelnek ilyen jól, különösen a szezon elején gyengélkedtek, de a legutóbbi öt mérkőzésük is vegyesre sikeredett. A hercegségbelieknek nem lesz egyszerű dolguk Londonban, de Berbatovban bízhatnak, hiszen a bolgár támadó lejátszott már egy-két meccset az Arsenal ellen…

Bayer Leverkusen (német) – Atlético Madrid (spanyol)

A németek a C-csoport második helyéről léptek a nyolcaddöntőbe. Viszonylag fiatal, de jól összerakott csapatról van szó. A Bundesligában nem szerepelnek olyan meggyőzően, ahogy a BL csoportkörében tették. Legutóbbi három mérkőzésükből egy pontot tudnak felmutatni, és jelenleg a hatodik helyen tanyáznak. Az Atlético magabiztosabban léphet pályára, hiszen az A-csoportból elsőként jutott tovább. Diego Simeone legénysége a Primera Divisiónban a harmadik helyet foglalja el, három pontra megközelítve a második Barcelonát. A németek jobban teszik, ha figyelnek a matracosok csatárára, Mario Mandzukicsra, aki már öt találatnál jár a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Olvasói sztorik