Nemzetközi foci

A hollandok átrendezték Róma belvárosát

Komoly összecsapásokra került sor a Feyenoord szurkolói és az olasz rendőrök között az Európa Liga-meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A randalírozó holland szurkolók már délelőtt megszállták Róma belvárosát, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket. Harminchárom drukkert őrizetbe vettek; legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában.

A hollandok az olasz főváros történelmi központjában levő Spanyol-lépcső előtti téren táboroztak le. A helyszínt pár óra alatt szemét lepte el, a drukkerek üvegeket és sörös dobozokat dobáltak a téren levő 17. századi, 2014-ben restaurált műemlék kútba, amelyet meg is rongáltak. A helyszínre érkezett rohamrendőrök megpróbálták szétoszlatni a tömeget, erre a rendbontók füstbombákkal, üvegek dobálásával válaszoltak. A szurkolók csoportjai autókat, motorokat rongáltak meg. A belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek.

Előző este a többnyire ittas drukkerek a szintén az olasz főváros központjában levő Campo de’ Fiori téren randalíroztak, de a rendfenntartók ott is közbeléptek. A mérkőzésre összesen hatezer holland érkezett.

További képek ide kattintva láthatóak!

Olvasói sztorik