Nemzetközi foci

Sípályán törte össze magát Beckenbauer

Csúnya síbalesetet szenvedett Franz Beckenbauer.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

“Vasárnap annyira csábító volt az idő, hogy fogtam magam, és felmentem az obertauerni pályára” – nyilatkozta a 69 éves Császár a Bildnek. “De nagyjából 2200 méter magasságban egyszer csak megjelent egy ködfelhő. Hirtelen semmit nem láttam, egyből a földön találtam magam. A fejemre és a jobb oldalamra estem.”

A Bayern München tiszteletbeli elnökének felrepedt a felső ajka, több helyen horzsolásokat szerzett, és beütötte a jobb vállát. “Mindig a jobb vállam – már az 1970-es mexikói vb óta” – utalt Beckenbauer az olaszok ellen hosszabbításban elveszített legendás elődöntőre, amelyen kificamodott a válla, ennek ellenére még 45 percig folytatta a játékot.

A német focilegenda a baleset miatt kénytelen volt lemondani a korábbi Bayern-elnök, Fritz Scherer 75. születésnapi partiját hétfőn, a keddi, Sahtar Donyeck elleni BL-nyolcaddöntő előtt pedig erős simnkben ült be a Sky csatorna stúdiójába, hogy ne látsszanak az esés nyomai.

“Úgy tűnik, kijöttem a gyakorlatból. Lehet, hogy keresnem kellene valami kevésbé rizikós sportágat. Mondjuk a sétát” – vonta le tanulságként Beckenbauer.

Olvasói sztorik