Nemzetközi foci

Németh Krisztián mesterhármasa

Az amerikai Sporting Kansas City magyar játékosa három gólt lőtt a Tucson elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Egyesült Államok profiligája, az MLS rajtjára készülő Sporting Kansas City légiósa, Németh Krisztián megmutatta, mi az a magyar virtus! Csapata a szünetben 0-0-ra állt az FC Tucson otthonában rendezett edzőmeccsen. Honfitársunkat a második félidő legelején küldte pályára Peter Vermes vezetőedző.

Németh előbb a hatvanadik percben lőtt gólt (tizenegyesből), majd a hazaiak megint előnybe kerültek, de a magyar játékos a 75. percben újra egyenlített, majd adott egy gólpasszt, végül ő állította be a 4-2-es végeredményt az utolsó percben – derül ki az FC Tucson Twitter-csatornájának tudósításából, amelyben lenyűgöző mesterhármasként aposztrofálják honfitársunk teljesítményét.

– Németh Krisztián ugyanazt hozta, amit eddig láttunk tőle. Nagyon jól mozog a labdával, nagyon jó érzéke van a gólszerzéshez. A játéka nagyon hasonlít arra, amit a támadóktól Kelet-Európában elvárnak. A mozgása nagyon jó volt, a góljai önmagukért beszélnek. Ma középcsatárt játszott, de mindhárom támadóposzton bevethető. Hogy őszinte legyek, sokkal többet vállalt a védekezőmunkából, mint korábban gondoltam, és nem azért, mert azt gondoltam, hogy nem képes rá. Nagyon jó döntéseket hozott a védekezésben. Komoly segítséget jelentettek a hátul szerzett labdái – mondta Peter Vermes, a Kansas City magyar származású vezetőedzője.

Osztályozós helyen áll a német másodosztályban az 1860 München, miután a huszadik fordulóban 2-1-re kikapott hazai pályán a Heidenheim együttesétől. A vesztes csapatba a78. Percben csereként beállt Simon Krisztián is.

A holland másodosztály 24. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap 5-0-ra nyert az RKC Waalwijk otthonában. A magyar fiatal kezdő volt, végigjátszotta a meccset, és ő szerezte a második gólt az első félidő ötödik percében.

A Spanyolországban edzőtáborozó román Dinamo Bucuresti 3-2-re kikapott a brazil Atletico Paranaense együttesétől a Marbella Cup-on. A vesztes csapat magyar kapusa, Kovács Zoltán nem lépett pályára.

Olvasói sztorik