Nemzetközi foci

Csak a Juve nyert rangadót a favoritok közül

Az Atlético nagyon nagy pofont adott a Realnak, 4-0-ra nyertek a matracosok. [b]Videók![/b]

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futball szerelmeseinek ma jó napjuk van, hiszen több rangadót is láthatnak. A Premier League-ben két városi derbit játszanak a csapatok, a Tottenham az Arsenalt fogadja az Everton pedig a Liverpoolhoz látogat. A spanyol bajnokság fanatikusai sem maradnak program nélkül, hiszen a madridi derbin az Atlético és a Real csap össze. Estére az olaszfoci-rajongók tegyék szabaddá magukat, mert a tabella éllovasa, a Juventus, Torinóban fogadja a szebb napokat látott AC Milan együttesét.

A mai sorozat utolsó mérkőzését a Juventus minden gond nélkül nyerte meg. Pár évvel ezelőtt nem biztos, hogy így alakult volna ez a derbi, mert ki lehet jelenteni, hogy a Milan szinte minden komolyabb ellenállás nélkül szenvedett vereséget. Az Öreg Hölgy végül 3-1-re nyerte meg a forduló rangadóját Olaszországban. Az első gólt Tevez már a 12. percben egy szóló után megszerezte. Nagy meglepetésre a Milan semmiből, az első kapura lövéséből egyenlíteni tudott Antonelli fejese révén a 28. percben. Nem sokáig örülhetett a piros-fekete klub, hiszen három percre rá a Juventus szintén egy szöglet után szerezte meg ismét a vezetést, Bonucci kotorta a labdát a hálóba. A Milan ezután sem tudott veszélyes lenni, Morata pedig a 65. minutumban végleg eldöntötte a találkozó sorsát. A Juventus ezzel a sikerrel átmenetileg tíz pontra növelte az előnyét az AS Romával szemben, és ezzel toronymagasan vezeti a tabellát. A Milan egy helyet rontva jelenleg a tizedik pozíciót foglalja el, de a holnapi nap akár még hátrébb is csúszhat.

https://www.youtube.com/watch?v=IKiVCjsnnvE
A Mersey-parti derbi gólnélküli döntetlennel ért véget, ami inkább az Evertonra nézve kedvező eredmény, hiszen a Liverpool háromszor annyit lőtt kapura. Mindenesetre láthattunk ennél izgalmasabb liverpooli rangadót is. A döntetlennel igazából egyik csapat sincs kisegítve, ami a tabellát illeti. A mérkőzés legszebb lövése is a vörösökhöz fűződik, Ibe lőtte telibe a bal kapufát jó huszonhárom méterről, de a szerencse a hazaiakkal volt. Majdnem a végén csattant az ostor, Coleman hatalmas ziccert hibázott, de nézhetjük úgy is, hogy Simone Mignolet elképesztő bravúrral mentett pontot a Liverpoolnak. Annak viszont örülhettek a csapatok, hogy így legalább egyikük veretlenségi szériája sem szakadt meg.

A második felvonás a madridi ütközet volt. Az Atlético szinte lesöpörte a Realt a pályáról (4-0). Tény, hogy a királyiaknak voltak gondjaik a védelemben, hiszen Ramos, Marcelo és Pepe sem játszhatott. Ettől függetlenül Simeone legénysége jelesre vizsgázott lelkesedésből és akaratból. A gólok sorát Tiago kezdte a 14. percben, de vastagon benne volt Iker Casillas is. Három percre rá Saúl elképesztő mozdulattal vágta a kapuba a labdát. Az Atlético nem hagyta abba a támadást, a 67. percben Griezmann volt eredményes, aki az egész mérkőzésen remek teljesítményt nyújtott. A végeredményt Mandzukic állította be. A Real Madrid mintha nem akart volna futballozni a mérkőzésen, és mindössze háromszor lőttek kapura, ellenben a matracosok tizenhétszer.

A sort a 156. észak-londoni derbi nyitotta. A Tottenham hazai pályán fogadta az Arsenalt, és mondani sem kell, hogy teltház volt a White Hart Lane-en. A találkozó elején Mesut Özil szerezte meg a vezetést az ágyúsoknak, de a végén mégis a sarkantyúsok örülhettek, mert Harry Kane, a Spurs legújabb üdvöskéje duplázni tudott, előbb az 56., majd a 86. percben vette be az Arsenal kapuját (2-1). A Tottenham tehát elszomorította a jubiláló Arsene Wengert, aki a 700. PL meccsét “ünnepelhette”.

https://www.youtube.com/watch?v=fy_sUZS1fY0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik