Nemzetközi foci

Raiola nem lesz FIFA-elnök

Mégsem lesz FIFA-elnök Ibra és Balotelli menedzsere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mégsem száll harcba a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovic és Mario Balotelli menedzsere, miután hétfőn Michael van Praag, a holland szövetség elnöke jelezte, elindul a választáson.

“Személyében olyan jelöltünk van, akinek jó a kapcsolatrendszere, több a türelme és nagyobb jártassága van a témában, ezért szívesen adom át a helyemet neki” – mondta kedden a NOS televíziónak a 47 éves holland üzletember, aki múlt pénteken tett először utalást arra, hogy indulna a FIFA-elnöki posztjáért.

A 78 éves svájci Joseph Blatter az ötödik ciklusáért hajt, ellenfele Van Praag mellett a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola korábbi francia válogatott futballista lehet. A jelöltek hivatalos névsorát várhatóan február 7-én vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban jelezte, a most csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek “egy kis időre lesz szüksége” ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát. Az elnökválasztásra május 29-én, Zürichben kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik