Nemzetközi foci

Riquelme visszavonult

Bejelentette visszavonulását az argentin labdarúgó-válogatottal 2008-ban olimpiai bajnok Juan Roman Riquelme.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 36 éves támadó középpályás az ESPN argentin televíziós csatornának adott interjúban közölte, hogy úgy döntött, nem folytatja profi pályafutását.

– Úgy döntöttem, hogy nem folytatom a labdarúgást. Most már csak egy szurkoló vagyok, ezentúl kimegyek a stadionba és szenvedni fogok. A karrieremmel maximálisan elégedett vagyok. Rendkívül élveztem a focit, remélem hasonlóképpen éreztek a szurkolók is. Az argentin válogatott tagjaként, valamint a Boca, a Villareal és a Barca játékosaként is arra törekedtem, hogy kiszolgáljam a szurkolókat és legtöbbet hozzam ki magamból – búcsúzott a játékos.

Az 51-szeres válogatott Riquelme legutóbb nevelőegyesületében, az Argentinos Juniorsban játszott, korábban megfordult a Boca Juniorsban, valamint Spanyolországban az FC Barcelona és a Villarreal csapataiban. A kreatív játékáról, remek passzairól és lövőerejéről ismert futballista a Boca Juniorsszal háromszor nyerte meg a Libertadores Kupát, a Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelőjét, játszott a 2006-os németországi világbajnokságon, hazájában háromszor választották az év legjobbjának, 2001-ben pedig Dél-Amerikában érdemelte ki az év futballistája címet.

Olvasói sztorik