Nemzetközi foci

Thierry Henry visszavonul

Immár hivatalos az egykori világbajnok döntése, amelyet közösségi dolgalán jelentett be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világ- és Európa-bajnok francia játékos azt is elárulta, hogy televíziós szakkommentátorként dolgozik tovább. Íme Henry közleménye:

„Húszévnyi játék után úgy döntöttem, hogy visszavonulok a profi futballtól. Hihetetlen és izgalmas utazás volt ez számomra, szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, a csapattársaknak, és mindenkinek az AS Monacónál, a Juventusnál, az Arsenalnál, a Barcelonánál, a New York Red Bullsnál. Természetesen rendkívül hálás vagyok a francia válogatottnak is, különleges időket töltöttem a csapatnál.

Úgy éreztem, eljött az ideje, hogy karrieremet máshol folytassam. Örömmel jelentem be, hogy visszatérek Londonba, és a Sky Sports csapatánál dolgozom tovább.

Nagyszerű élményekkel és emlékekkel vonulhatok vissza, csodálatos volt az elmúlt húsz év. Remélem ti is élveztétek, találkozunk a túloldalon.”

A francia labdarúgó a Monacóban kezdte pályafutását, majd a Juventusban játszott egy rövid ideig, ezt követően szerződött az Arsenalhoz. Arséne Wenger irányítása alatt 1999 és 2007 között – valamint 2012-ben rövid ideig kölcsönjátékosként – erősítette az Ágyúsokat, 376 fellépésén 228 gólt szerzett, ami klubrekord. 2011-ben szobrot is kapott az Emirates Stadion előtt a csatár, aki Európában még a Barcelonában is szerepelt, amellyel begyűjtött minden lehetséges trófeát, ezután pedig karrierje utolsó négy évét az amerikai New York Red Bullsnál töltötte – írja a BBC Sport.

Olvasói sztorik