Nemzetközi foci

Újabb FIFA-elnökjelölt

Ibra és Balotelli menedzsere is FIFA-elnök akar lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Indulni akar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség májusi elnökválasztásán Mino Raiola, aki többek között Zlatan Ibrahimovic és Mario Balotelli pályafutását menedzseli.

Ha beváltja ígéretét, a 47 éves holland üzletember a negyedik kihívója lehet az ötödik mandátumát töltő 78 éves svájci Joseph Blatternek. Tavaly októberben az 56 esztendős francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, decemberben a 39 éves Ali bin al-Husszein jordán herceg, januárban pedig a 48 éves korábbi francia válogatott futballista, David Ginola jelentette be, hogy indul az elnöki posztért.

“Ha arra gondolok, hogy Joseph Blattert újraválaszthatják, belebetegszem” – nyilatkozta Raiola a holland Volkskrant című napilapnak.

Az elnökjelöltség feltétele, hogy a pályázónak az elmúlt ötéves időszakban legalább két évet a nemzetközi labdarúgás irányításában kellett eltöltenie, illetve öt tagszervezet ajánlásával kell rendelkeznie január 29-ig, azaz jövő csütörtökig. A FIFA-t és Blattert az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as oroszországi, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt.
A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Olvasói sztorik