Nemzetközi foci

BVB: csak a bennmaradás számít

Klopp szerint kupaszereplés nélkül is egyben marad a keret.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője akkor sem számít játékosainak tömeges távozására, ha az idény végén nem sikerül nemzetközi kupaszereplést biztosító helyen végezniük a Bundesligában.

A 2011-ben és 2012-ben bajnok, 2013-ban és tavaly pedig ezüstérmes együttes jelenleg az utolsó előtti, 17. helyen áll a bajnokságban, azaz az európai porond eléréséhez hatalmasat kellene előrelépnie. “Ahogy most állnak a dolgok, örülni fogok, ha maradunk az élvonalban és a következő szezont sok edzéssel tölthetjük” – fogalmazott a Sport Bild magazinnak nyilatkozva Klopp, aki 2013-ban Bajnokok Ligája-döntőbe vezette csapatát. “Jelenleg egy kicsit sem foglalkoztat az a kérdés, hogy a következő idényben indulhatunk-e a BL-ben” – tette hozzá.

A gyenge bajnoki forma ellenére a Dortmund a BL mostani kiírásában bejutott a legjobb 16 közé, ahol majd a Juventusszal találkozik. A Bundesliga a téli szünetet követően a jövő hétvégén folytatódik, s a szakember azt mondta, bízik abban, hogy nem esnek ki. Egyúttal jelezte: nem tart attól, hogy a játékosok a távozásukat fontolgatnák, ha az együttes a következő idényben nem indulhat egyik kontinentális sorozatban sem. “Ha mégis akadna ilyen futballistám, akkor azt mondanám, félreismertem” – fogalmazott Klopp.

Olvasói sztorik