Nemzetközi foci

Korcsmár unja a mellőzöttséget

Ha tavasszal sem játszhat rendszeresen, átgondolja a karrierjét, és elhagyja német klubját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly ősszel – állítólag sérülés miatt – kikerült a német másodosztályú Greuther Fürth kezdőcsapatából Korcsmár Zsolt, és a felépülése után sem tudott visszakerülni. A liga-zwei.de elemzéséből kiderül, hogy a 26 éves magyar középhátvédnek a szerződése 2016-ban jár le, de mivel nem kielégítő számára a tartalék-szerepkör, nyilvánosan kijelentette, hogy elhagyná a klubot.

– Ha semmi nem változik a helyzetemben, át kell gondolnom, mi a jó nekem, mert csak egy karrierem van – mondta Korcsmár, aki még mindig türelmes, megvárja a tavaszi szezont, és csak akkor kezdeményez párbeszédet a vezetőkkel, ha akkor sem játszik.

A Greuther Fürth egyébként péntek délután utazott el a törökországi edzőtáborba. A nordbayern.de még részletesebben foglalkozik Korcsmár sorsával. Cikkük emlékeztet, hogy Frank Kramer vezetőedző a Nürnberg elleni meccs után megdicsérte őt, mondván, jobbhátvédként is remekül teljesített, és nem csak védekezésben, hanem a támadások segítésében is. Hozzáteszik: 188 centis magassága ellenére gyors, technikailag képzett és jól fejel.

– A sérülései miatt nem tudott nélkülözhetetlenné válni. Ha a többiek jól teljesítenek a posztján, akkor az edző nem változtat. Ugyanakkor számomra egyértelmű, hogy a gárda magjához tartozik – nyilatkozta most Frank Kramer, aki azonban hangsúlyozta, hogy továbbra sincsenek kétségei a magyar védővel kapcsolatban, akit továbbra is a csapat magjához tartozónak tekint.

Honfitársunk sem akar mindenáron távozni, hiszen már érkezésekor, 2013-ban kifejtette, hogy nagy álma teljesül azzal, hogy Németországban futballozhat.

– Németország a világ élvonalához tartozik. Minden évben fiatal játékosok ezrei jönnek ki az akadémiákról, hogy nyomást gyakoroljanak ránk, idősebbekre. Tudjuk, hogyan működik a rendszer: egyszerre nem játszhat mind a négy középhátvéd. A Fürth tökéletes klub lenne számomra, ha játszhatnék. Ha nem lehetek pályán rendszeresen, át kell gondolnom a karrieremet – magyarázta Korcsmár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik