Nemzetközi foci

Mégsem olyan jók az angol sporik?

A Sun hatos listát közölt a Premier League legrosszabb ítéleteiről – elég volt ehhez az elmúlt forduló.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokszor lehet hallani, hogy az angol bajnokságban ténykednek a legjobb bírók. Ezt több helyi szakember, játékos, illetve külföldi bajnokságokban dolgozó szakvezető, labdarúgó is megerősítette. A napokban is téma volt az angol bírók felkészültsége, de a brit Sun kissé más oldalról közelítette meg a dolgot.

A lap összeállításábancsak az elmúlt forduló legnagyobb tévedéseit veszik górcső alá, s a komolyabb hibáik szerint rangsorolják a liga legrosszabb játékvezetőit.

A listában a hatodik helyre Craig Pawson került, akinek egy komolyabb tévedését rótták fel: a Southampton játékosát, Florin Gardost ki kellett volna állítania az Arsenal ellen, amikor az utolsó emberként letaglózta Alexis Sánchezt. Csak sárga járt az esetért – a meccset a Southampton nyerte 2-0-ra.

Michael Oliver a Stoke City – Manchester United (1-1) találkozón nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest Chris Smalling kezezése után a hazaiaknak, így a nagy bravúr elmaradt. Kevin Friend csak szabadrúgást ítélt Gareth Barry kezezése után, miközben az Everton játékosa a tizenhatoson belül ért a labdába a Hull City elleni találkozón. A meccs kimentét nem befolyásolta nagyban a döntés: 2-0-ra nyert a Hull, de a negyedik hely így is jár a sporinak.

Phil Dowd nyitja a dobogót: a szerző nem érti, miért nem állította ki Gary Cahillt (Chelsea) a Tottenham elleni meccsen bemutatott brutális belépője után – Harry Kane volt a szenvedő fél. Cahill ráadásul még csak figyelmeztetésben sem részesült, igaz Kane-t sem kellett félteni: két góllal állt bosszút a belépőért, csapata pedig 5-3-ra nyert.

Mike Jones két fatális hibát is vétett a Liverpool–Leicester (2-2) találkozón: a hazaiaknak két olyan büntetőt ítélt meg, melyek közül egyik sem volt az. Az elsőnél a bevetődő Wes Morgant a fején találta el a labda, míg Danny Simpson esetében teljesen vétlen volt a kezezés.

A forduló nyertese, s ezzel a lapnál a liga legrosszabb játékvezetője Anthony Taylor lett. A spori a Queens Park Rangers – Swansea (1-1) találkozón háromszor nyúlt nagyon mellé: nem állította ki a hazaiaktól Rob Greent, miközben egyértelműen a kezével állított meg egy lövést, és szintén elmaradt a piros lap Karl Henry brutális belépője után. A szerző szerint a hab a tortán Wayne Routledge (Swansea) kiállítása volt, akit egyszerűen a semmiért küldött le a pályáról.

Olvasói sztorik