Nemzetközi foci

Nem tudott az izraeli megkeresésről

A román élvonalban szereplő CSMS Iasi magyar légiósa, Bőle Lukács örül, hogy bíznak benne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Florin Prunea, a román élvonalbeli CSMS Iasi elnöke a prosport.ro oldalon elmondta, hogy ajánlatot kaptak egy izraeli klubtól, amely 40 ezer euróért szerette volna megszerezni magyar légiósukat, Bőle Lukácsot, de visszautasították a megkeresést, mert úgy döntöttek, hogy nem eladó. A Rangadó.hu érdeklődésére a 24 éves balszélső elmondta, hogy ő nem is hallott a megkeresésről, de örül, hogy ragaszkodnak hozzá.

Csapata kiesőhelyen (16.) tölti a téli szünetet, de helyzete a mezőny sűrűsége miatt egyáltalán nem reménytelen.

– Nem tudtam erről a dologról, hozzám nem jutott el, úgyhogy most számomra is újdonság volt. Jól esik, hogy bíznak bennem, és remélem, a mostani félév jobb lesz, mint az előző, és lehet, hogy akkor más csapatok is, máshonnan is érdeklődnek majd – kezdte Bőle Lukács.

– Nem mondhatni, hogy az őszi idény második fele rosszul sikerült volna…

– Igen, az ősz második fele abszolút jól sikerült számomra. Volt néhány edzőcsere, szám szerint a mostani a harmadik edzőnk, mióta én odakerültem, nyártól. Ő hozott egy kis megnyugvást a csapatnak, ez volt a fordulópont. Onnantól kezdve én is többet játszottam, kezdőként számított rám, és más poszton, mert addig a széleken játszottam, azután viszont megkaptam a csatár mögötti pozíciót tőle. Jól ment a játék, gólokat is rúgtam. Az utolsó öt mérkőzés jól sikerült nekem, és remélem, hogy így folytatom a jövőben is, és a csapatnak is jól fog menni.

– A tabella alsóháza rendkívül sűrű, úgyhogy nem lehetetlen kiharcolni a bennmaradást tavasszal…
– Így van. A csapat és a vezetőség is abszolút bízik a bennmaradásban, és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében. Úgy néz ki, hogy februárra összejön a törökországi edzőtábor, úgyhogy a vezetőség is bízik ebben a dologban, és mi is. Szerintem nem is alaptalanul, mert egy-két győzelemmel viszonylag nagyot lehet ugrani a tabellán.

– Mikor érkezett haza, és mikor kell visszatérnie Romániába?
– December közepén jöttem, és jövő hétfőn fogok visszautazni. A családommal voltam főleg, illetve a menyasszonyommal, mert megtörtént az eljegyzés. Az utolsó hetekben már tornászom, edzek, futok, így készülök az edzőtáborra

Öt ellenfél már ismert

A CSMS Iasi honlapja szerint a csapat január 12-én kezdi a felkészülést, majd 23-tól február 13-ig a törökországi Antalyában edzőtáborozik. Öt ellenféllel már lekötötték a barátságos meccseket, úgyhogy a dél-koreai Pohang Steelers, az üzbég FC Bunyodkor, a lengyel Ruch Chorzow, a bosnyák NK Zvijezda Gradacac és az ukrán Csernomorec Odessza ellen biztosan pályára lépnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik