Nemzetközi foci

Háborút indít a Barcelona

A katalán klub minden kapcsolatot megszakít a FIFA-val.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hivatalosan is megszakítja a Barcelona minden kapcsolatát a FIFA-val, jelentette be a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, arra az időre, amíg a klubot szankciókkal sújtják – vagyis legalább 2016-ig, hiszen addig nem igazolhatnak új játékosokat a Nemzetközi Sportdöntőbíróság által is jóváhagyott döntés értelmében.

Bartomeu, aki délután azt is közölte, hogy klubnál előrehozott elnökválasztást tartanak majd nyáron, az első lépést is megjelölte: jövő hétfőn senki nem képviseli majd hivatalosan a csapatot a vezetőségből az Aranylabda-díjátadón, ahol Lionel Messi a végső három jelölt egyike – írja a sportgeza.hu.– Nem megy az elnök, az alelnök, de egyetlen igazgató sem. Majd valaki más képviseli a csapatot.

Emellett az elnök egy éles hangvételű levelet is küld majd a FIFA első emberének, Sepp Blatternek, amiben kifejezi elégedetlenségét a klubot sújtó büntetések kapcsán, írja az El Mundo Deportivo. Bartomeu szerint ugyanis olyan dolgok miatt büntetik őket, amihez nincs közük, a papírmunkát ugyanis nem a klub végezte, de odáig nem merészkedett, hogy egyértelműen a spanyol szövetséget hibáztassa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik