Nemzetközi foci

Gerrard: Azért a Galaxy, mert…

A játékos szerdán bejelentette, hogy a következő idénytől az Amerikai Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS) címvédő Los Angeles Galaxynél folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 34 éves középpályás pénteken közölte, hogy a szezon végén elhagyja a Liverpool FC-t, egy nappal később pedig azt is elárulta a klub televíziós csatornájának, hogy a tengerentúlra igazol.

– Szeretnék még érmeket nyerni, és egy erős csapatban befejezni a pályafutásomat. A Galaxy pedig sikeres klub, amely további sikereket érhet el – nyilatkozta a Los Angeles Times című napilapnak a játékos, aki 18 hónapos szerződést kap Kaliforniában.

Gerrard nyolcesztendősen került a vörösökhöz, felnőttként 696-szor húzta magára a Liverpool mezét és 182 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikereként 2005-ben Bajnokok Ligája-diadalra vezette az együttest. Emellett nyert UEFA Kupát, FA-kupát és Ligakupát is a gárdával, bajnoki címet azonban nem (háromszor volt ezüstérmes a PL-ben).

Gerrard a válogatottságot a tavalyi, brazíliai világbajnokság után lemondta, de októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik