Nemzetközi foci

Az új szerződések hétvégéje

Florenzi már aláírta az új kontraktusát, Bale és Sterling is követheti a példáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alighogy elkezdődött az átigazolási időszak, megsokszorozódott a megkeresések száma, és természetesen a pletykáké is. A klubok ebben az időszakban meg szeretnék erősíteni a keretüket, de az is cél, hogy a legjobbjaikat magukhoz láncolják. Ennek pedig a legjobb módja egy új szerződési ajánlat, és persze a magasabb fizetés. Ez a valamit valamiért elv, de némelyik játékost még így sem lehet maradásra bírni. A legtöbb ügy végkimenetelét még nem lehet tudni, de a hétvégén több együttes is úgy döntött, megakadályozza, hogy elvigyék a sztárjátékosait, esetleg reménységeit. Volt, aki már alá is írt, volt, aki nem, de akadt olyan is, akinek szerződés sem kellett ahhoz, hogy bejelentse, nem megy sehová.

A Rangadó.hu összeállította, hogy kinek ajánlottak fel a hétvégén új szerződést.

Kezdjük a sort a legnagyobb hírrel. Gareth Bale 2021-ig maradhat a Real Madridnál. Több olyan hír is napvilágot látott az elmúlt hetekben, hogy a walesi szélső távozik a spanyol fővárosból, és visszatér Angliába – a szóbeszéd szerint a Manchester United volt a legkomolyabb kérője. Ezután, tűzoltásként Florentino Pérez azt a nyilatkozatot tette, hogy Bale nem megy sehová. Nos, úgy tűnik, végül valóban maradhat a királyi gárdánál. A rekordigazolás egyébként jól teljesít Madridban, tehát egyik fél részéről sem lehet ok a panaszra, hiszen eddig 12 bajnokin hétszer talált az ellenfelek kapujába.

Lionel Messinek, a Barcelona klasszisának nem ajánlottak új szerződést, ő szimplán véget vetett a pletykáknak azzal, hogy kijelentette, marad Barcelonában. Az argentin szupersztárt a Chelsea és a PSG is hívta, sőt hajlandóak lettek volna tárgyalni a klubjával. Úgy tűnik, erre már nem lesz szükség, ugyanis Messi jól érzi magát a katalánoknál.

A Liverpool legnagyobb sztárja, klublegendája, Steven Gerrard elhagyja Amerikába igazol. Az angol csapat nem akarja elveszíteni legnagyobb reménységét, Raheem Sterlinget, így azonnal új szerződést kínáltak neki. Az angol válogatott támadó a hírek szerint elfogadja az ajánlatot, öt évre írhat alá Liverpoolban, és heti százezer fontot kereshet.

Az AS Roma sem akar habozni ilyen téren. A farkasok hivatalosan is meghosszabbították Alessandro Florenzi 2016 nyarán lejáró szerződését. A klub saját nevelésű játékosa ezt el is fogadta, és 2019-ig kötelezte el magát a fővárosban. A 23 éves, sokoldalú középpályás anyagilag is jól járt az új kontraktusával, hiszen dupláját, évi kétmillió eurót keres majd. Az viszont nem valószínű, hogy Ashley Cole kitölti a júniusban lejáró szerződését. A 34 éves balszélső tárgyalóasztalhoz ült az AS Roma sportigazgatójával, Walter Sabatinivel, mert úgy érzi, Rudi Garcia vezetőedző nem számít rá. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a több mint százszoros válogatott játékos eddig nem nagyon erőltette meg magát Olaszországban.

A Tottenham több játékosát is átadólistára tette, de a Chelsea ellen megnyert 5-3-as rangadó hősének új szerződést kínál a londoni klub. Harry Kane valószínűleg el is fogadja, de az időtartamáról és a fizetésről sincs információ. A 21 éves támadó az előző szezonban is bontogatta már a szárnyait, de az idei kiírás hozta meg a várva várt sikert. Eddig 16 bajnokin hétszer volt eredményes.

A Bayern München új szerződéssel próbálja Németországban tartani Arjen Robbent . A holland szélsőre a Manchester United vetette ki a hálóját, de úgy tűnik, a bajor sztárklub ezt igyekszik csírájában elfojtani. Robben játszott már a Premier League-ben a Chelsea játékosaként, de kétéves madridi kitérővel már a hatodik szezonját kezdi a Bundesliga rekordbajnokánál.

Olvasói sztorik