Nemzetközi foci

Már csak éjszaka rab Hoeness

Pénteken nappalra visszakapta szabadságát Uli Hoeness, a Bayern München volt elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajorországi igazságügyi minisztérium közlése szerint Hoeness napközben elhagyhatja a büntetés-végrehajtási intézményt, és csak az éjszakákat kell ismét rács mögött töltenie. Karl Hopfer, a Bayern München elnöke azt mondta, alkalmazotti szerződést kötnek Hoeness-szel – ezt ő maga is így kívánta –, s hivatalosan a juniorcsapat vezetését fogja segíteni.

A mostani intézkedés azt is jelenti, hogy a hatóságok a büntetésének a felét felfüggesztettre változtathatják, és ha ez megtörténik, Hoeness jövő év elején újra szabad lehet.

A 63. születésnapját hétfőn ünneplő Uli Hoeness június 2-án kezdte meg börtönbüntetésének letöltését, miután márciusban három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el, mert nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül lebonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség utáni közterheket. Elítélése után lemondott a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről, de már akkor jelezte, hogy a büntetés letöltése után visszatér a klubhoz.

Olvasói sztorik