Nemzetközi foci

Steven Gerrard a szezon végén távozik

A Liverpool legendája élete legnehezebb döntését hozta meg azzal, hogy 17 év után elhagyja a klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol Liverpool együttese péntek délelőtt bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapat legendás játékosa, Steven Gerrard. A vörösök kapitánya így lezárja fényes karrierjét, amely során közel 17 év alatt eddigi 695 fellépésén 180 gólt lőtt és tíz trófeát zsebelt be. A 34 éves középpályás nyolcévesen lett a klub labdarúgója.

Gerrard távozása nem jelenti azt, hogy befejezi profi pályafutását. Az még nem dőlt el, hogy hol folytatja a játékot, de az biztos, hogy az Egyesült Királyságon kívül futballozik majd tovább. A liverpooli szurkolók kedvence elmondta, élete legnehezebb döntését kellett meghoznia, de a jövőjét illető spekulációk miatt muszáj volt döntenie.

– Életem legnehezebb döntését hoztam meg, amelyen én és a családom is nagyon sokáig gyötrődtem. Azért jelentettem most be, hogy a menedzser és a csapat figyelmét ne tereljék el a jövőmről szóló spekulációk. A Liverpool FC már régóta hatalmas szerepet töltött be az életünkben, és nagyon nehéz búcsút inteni, de a klub és a családom számára is ez a legjobb megoldás most. A játékot természetesen folytatom, de még nem tudom megmondani, hogy pontosan hol. Az biztos, hogy nem egy riválisnál, hiszen sosem tudnék a Liverpool ellen pályára lépni – mondta Steven Gerrard.

A 114-szeres angol válogatott játékos a klubnak és a szurkolóknak is köszönetet mondott a hosszú éveken át tartó támogatásért.

– A végleges döntésemet az alapján hoztam meg, hogy szeretnék valami mást is kipróbálni és tapasztalni a karrierem szempontjából. Szeretném elkerülni, hogy a visszavonulásom után legyen bármi is, amit megbánhatnék. Nem tudom eléggé megköszönni a menedzsernek és a klubnak, amiért így kezelik ezt a helyzetet, és amiért ilyen feltételekkel távozhatok. Szeretnék köszönetet mondani a társaknak és a személyzetnek a folyamatos támogatásért. Liverpool egy nagyon speciális hely számomra, és őszintén remélem, hogy egy napon még szolgálhatom ezt a klubot. Nagyon fontos, hogy mostantól az utolsó labdaérintésemig is ugyanolyan elkötelezett vagyok a klub iránt, és mindent elkövetek, hogy győzelmekhez segítsem a Liverpoolt. Az utolsó üzenetemet azoknak az embereknek küldöm, akik a Liverpool futballcsapatát a világ legnagyobb klubjává tették, a szurkolóknak. Kiváltság számomra, hogy játékosként és csapatkapitányként képviselhetem ezt a klubot. Minden pillanatát élveztem, szeretném szépen lezárni az idényt és a karrieremet a Liverpoolnál – áll Gerrard közleményében.

A valaha volt legnagyobb játékos

A Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers sem mehetett el szó nélkül csapatkapitánya távozása mellett.

– Lehetetlen megtalálni a megfelelő szavakat, hogy összefoglaljam, Steven Gerrard mennyire fontos a Liverpool futballcsapatának. Mostanában könnyen dobálóznak az emberek a „legenda” szóval, de az ő esetében ehhez kétség sem férhet. Örökké hálás leszek a támogatásáért, amikor menedzserként a klubhoz érkeztem. Steven eljött hozzám, és megígérte, hogy maximálisan támogat mindenben, Nem csak tartotta a szavát, ennél sokkal többet is tett.

A szakember szerint Steven Gerrard a Liverpool valaha volt legnagyobb játékosa.

– Játékosként hatalmas befolyása van a mérkőzésekre, és soha nem szabad alábecsülni. Időként a hátán vitte a klubot, és mindig megmutatta, hogy jóval több mint egy évtizede már a világ egyik legjobbja. A professzionalizmust új szintre emelte, az odaadása és a hozzáállása mindenki számára jó példa lehet a labdarúgásban. A klubot és a csapatot mindig a saját érdekei elé helyezte, és úgy gondolom, hogy ez az ő hagyatéka. Nálam nevesebb emberek mondták már, hogy Steven Gerrard a Liverpool valaha volt legnagyobb játékosa, és ha megnézzük a karrierjét, akkor kijelenthetem, hogy ez így van. Természetesen hiányozni fog, a pályán és csapatkapitányként is, de a befolyása tovább él, sok örömöt és sikert kívánunk neki a következő állomáshelyén – nyilatkozta a Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik