Nemzetközi foci

Platini: kell a fehér kártya

A francia szakember szerint a színészkedés és a reklamálás nem a pályára való.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemzetközi sport-konferenciát tartottak Dubaiban, ahol az UEFA elnöke Michel Platini is felszólalt. A franciák korábbi kiválósága elmondta: továbbra sem tett le arról a törekvésről, hogy bevezessék a fehér kártyát a labdarúgásban.

Platini még októberben állt elő olyan javaslatokkal mely szerint: egyrészt a szünetben lehetne két plusz cserét végrehajtani, miközben megmaradna a játék közbeni három módosítás lehetősége, így végeredményben nem növekedne a játékmegszakítások ideje. Továbbá bevezetné a fehér lapot, melyet a bíró akkor mutathatna fel, ha egy játékos egy adott döntését hevesen vitatná. A figyelmeztetés tízperces kispadozást vonna maga után, miközben a szabálytalanságok megtorlására érvényben maradna a sárga és a piros lap. A korábbi tervezetet a FIFA elnöke, Sepp Blatter elutasította.

Platini két hónap elteltével a következőket mondta el:

– Abban hiszek, hogy a labdarúgásunk tanulhat más sportokból, például a rögbiből, olyan célból, hogy javítsuk játékunkat, A fehér kártya egy új kezdeményezés. Ez azért lehet hasznos, mert tudnánk a labdarúgók viselkedését szankcionálni. Azok az emberek, akik szeretik a focit, nem tolerálják a pályán történő színészkedést és reklamálást.

Olvasói sztorik