Nemzetközi foci

Létszámcsökkentés lesz az olaszoknál

A tervek szerint az itáliai élvonalban és a másodosztályban is két klubbal kevesebb versenyezhet 2016-tól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olaszországban katasztrófaként élték meg, hogy válogatottjuk a csoportból sem jutott tovább a nyári, brazíliai világbajnokságon. Carlo Tavecchio, a szövetség (FIGC) elnöke hosszú interjútadott a Corriere della Sera című napilapnak, amelyben hangsúlyozta a reformok végrehajtásának szükségességét.

Ami a következő nagy tornát, a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságot illeti, a szokásosnál mindenképpen korábban be akarják fejezni a bajnokságot tavasszal, hogy legyen elég idő a felkészülésre. Tavecchio szerint nem engedhetik meg, hogy csak 18 napot kapjon a válogatott a rajt előtt.

Az elnök rámutatott, hogy a 2016–2017-es idényben vissza kell térniük a 18 csapatos bajnoksághoz (most húsz klub alkotja a mezőnyt).

A nyáron kinevezett új szövetségi kapitány, Antonio Conte ügye nem volt egyszerű, mert szerződése volt a Juventusnál. A megoldás nagyon érdekes volt, a szövetség elnökének személyesen kellett egyeztetnie a Puma sportruházati vállalat vezetőjével, és végül megtalálták a megoldást, amely mindenkinek megfelelt. Tavecchio továbbra is úgy érzi, hogy jól választottak, mert Conte jó edző, és nagy érték számukra. A cél egyértelmű: vissza kell szerezni az olasz foci és a válogatott presztízsét.

Olvasói sztorik