Nemzetközi foci

Marcello Lippi szövetségi kapitány lenne

A klubcsapatokból nem kér az olasz edzőlegenda, viszont egy európai válogatottat szívesen irányítana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

November elején, a kínai élvonal utolsó fordulóját követően jelentette be a legendás olasz szakvezető, Marcello Lippi, hogy visszavonul az edzősködéstől. A 66 éves tréner azután döntött így, hogy a Guangcsou Evergrande élén zsinórban harmadszor is megnyerte a bajnokságot. Jelenleg technikai igazgatóként dolgozik ugyanott, a pálya szélén pedig egykori világbajnok csapatkapitánya, Fabio Cannavaro váltotta.

A világbajnok edző tehát klubcsapatot már nem fog irányítani, de egy olasz rádióműsorban elmondta, hogy egy ambiciózus válogatottat szívesen kijuttatna az Európa-bajnokságra.

– Amikor majd befejezem a munkát Kínában, visszamegyek Olaszországba, de nem fogok klubcsapatot edzeni. Ha hozok egy döntést, amellett kitartok. De ha találok egy válogatott, amelynek komoly céljai vannak, azt szívesen irányítanám egy Európa-bajnokságon, mert ez még sosem adatott meg – magyarázta Lippi.

Lippi a közelmúltban egy közönségtalálkozón vett részt az olaszországi Viareggióban. Egy fiatal érdeklődő megkérdezte tőle, ki volt a legjobb játékos, akivel valaha edzőként dolgozott, ő pedig a franciák egykori világ- és Európa-bajnokság, Zinedine Zidane nevét mondta. A 2006-os világbajnoki aranyéremről úgy vélekedett, az a siker semmivel nem hasonlítható össze, a Bajnokok Ligája és a bajnokság megnyerésével sem.

Olvasói sztorik