Nemzetközi foci

Van Gaal nem tett le a bajnoki címről

A Manchester United menedzsere nem tett le arról, hogy a gyenge rajt ellenére is megnyerje Premier League-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi, balul sikerült idény után David Moyes helyét a holland Louis van Gaal vette át a Manchester United kispadján. A holland válogatottat a világbajnoki elődöntőbe vezető szakember a nyáron 150 millió fontot költhetett igazolásokra, de a szezon előtt hároméves újraépítkezési folyamatról beszélt.

A csapat legutóbb az 1986–1987-es szezonban ragadt be annyira a rajtnál, mint idén ősszel, de azóta folyamatosan fejlődik, és jelenleg a harmadik helyen áll, tíz ponttal lemaradva az éllovas Chelsea mögött. Ennek ellenére a 63 éves menedzser eltökélt szándéka, hogy már az idén megnyerje csapatával a Premier League-t.

– A célunk, hogy a szezon végén mi legyünk a bajnokok. Számunkra az a legfontosabb és elsődleges cél, hogy az első helyen végezzünk – mondta Louis van Gaal.

A vezetőség elvárása az volt a szezon előtt, hogy a csapat az első négyben végezzen, és harcolja ki a Bajnokok Ligájában való indulás jogát, amelyet tavaly David Moyes irányításával nem sikerült elérni.

– A vezetők kijelentették, hogy a célunk az első négyben végezni. A játékosaimmal és a stábommal együtt szeretnénk többet teljesíteni, mint amit várnak tőlünk – nyilatkozta a holland szakember.

A kiváló edző a Newcastle United elleni 3-1-es győzelem után kifejtette: egyáltalán nem örül annak, hogy az angliai hagyományok miatt karácsonykor 48 órán belül újra játszaniuk kell. Vasárnap a Tottenham Hotspur ellen lépnek pályára, de a holland szerint ez az ütemezés ellentétes a nemzetközi szervezetek irányelveivel.

– A FIFA és az UEFA szabályai tiltják, hogy negyvennyolc órán belül kétszer játsszon egy csapat, Angliában viszont rendben van. Nem tudom úgy felkészíteni a csapatomat, ahogyan szeretném, de a mai teljesítménnyel nagyon elégedett vagyok. Kilencven percen keresztül uraltuk a játékot, és ez a legfontosabb – szögezte le Louis van Gaal.

Olvasói sztorik