Nemzetközi foci

Balotellit antiszemitizmussal vádolják

Az Angol szövetség vizsgálatot indíthat, az olasz támadó már bocsánatot kért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol szövetség vizsgálatot indít Mario Balotelli ellen, egy az Instagram oldaláról már törölt kép miatt. Az olasz fenegyerek jónéhány merész fotóval rukkolt már elő a közösségi média felületein, ahol soha nem riadt vissza attól, hogy a határokat feszegesse.

Valami hasonló történt hétfő este újfent SuperMarióval, aki a fenti képet posztolta Instagram oldalára, a szöveg eképpen fordítható:

„Ne legyél rasszista. Legyél olyan, mint Marió. Ő egy olasz vízvezeték-szerelő, akit japán emberek álmodtak meg, angolul beszél, és úgy néz ki, mint egy mexikói. Ugrál, mint egy fekete ember és begyűjti az érmeket, mint egy zsidó.”

A Telegraph beszámolója szerint Balotelli az utolsó két tagmondat miatt vizsgálat elé nézhet, az FA (Angol szövetség) állítólag rasszista és antiszemita kijelentés miatt vizsgálja az esetet. Azóta a Liverpool is megszólalt az ügyben. „Tudunk a Balotelli képéről, aki már törölte is a fotót. Ez ügyben beszélni fogunk a játékossal” – írja a klub rövid közleményében.

Balotelli tehát – még az este folyamán, gyorsan – törölte a képet, majd Twitteren is üzent, ahol próbálta menteni magát: „Az anyukám zsidó, úgyhogy mindenki befoghatja.”

Legfrissebb, ma reggeli csiripjében már azt írja, hogy elnézést kér mindenkitől, akit a törölt képpel megbántott. Első szándékből részéről a fotó humorral spékelt anti-rasszista bejegyzés akart lenni, de most már érti Balotelli, hogy hatása pont az ellenkező irányba sült el. Jól tudja, nem minden fekete ugrál magasba, nem minden mexikóinak van bajusza és nem minden zsidó szereti a pénzt. Vicces akart lenni és nem támadó, sajnálja a történteket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik