Nemzetközi foci

Pisztollyal fenyegették az igazgatót

A kispesti Fabio Cordellát hat évvel ezelőtt öt sötét figura fegyverrel lepte meg Belgiumban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz szakíró, Gianluca Di Marzio a belga labdarúgás előretöréséről közölt cikket, amelyben megszólalt a Bp. Honvéd nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella is, hiszen 2008 és 2011 között több klubnál is dolgozott Belgiumban.

A szerző azt emelte ki, hogy a belga válogatott ott volt a brazíliai világbajnokságon, és nem is szerepelt rosszul, az Anderlecht rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának – ezen a héten például elbúcsúztatta a török Galatasarayt.

Cordella szerint mindez egyáltalán nem csoda, ő már 2008-ban észrevette, a saját szemével, testközelből látta, hogy nemzetközi szinten előrelépés várható, mert az utánpótlásban komoly beruházások történtek. A fejlődés minden bizonnyal a közeljövőben is jellemző lesz, hiszen a folyamat – az olasz szerint – még mindig csak harminc százaléknál jár. Hozzátette: Marouane Fellainiről például már jóval korábban látta, hogy nagy játékos lesz belőle. A szép belgiumi emlékek mellett azonban egy meghökkentő kalandot is felidézett.

– Kétezer-nyolcban, amikor a Namur sportigazgatója voltak, egy hihetetlen történet közepén találtam magam. Egy brüsszeli meccsünk után az volt a benyomásom, hogy a játékosok manipulálták az eredményt, és megpróbáltam kivizsgálni, mi történhetett. Kérdezgettem a fiúkat, de nem kaptam semmilyen választ. Aznap éjjel arra ébredtem, hogy öt sötét figura egy fegyvert tart a számba, azt mondják, hagyjam el a klubot, és Belgiumot. Nyilvánvaló volt, hogy másnap azonnal távoztam a Namurtól, de az országból nem – mesélte Fabio Cordella.

A klubvezető ezután 2011-ig az az Union Saint-Gilloise csapatánál dolgozott, de az említett bundagyanús meccsel kapcsolatban abban az időszakban nem emeltek vádat, nem indítottak vizsgálatot a hatóságok…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik