Gascoigne: Rooney tartozik 40 fonttal

Ha Rooney megdönti Bobby Charlton gólrekordját, Gascoigne visszaköveteli pénzét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legendás Paul Gascoigne azzal viccelődik, hogy a Manchester United csapatkapitánya, Wayne Rooney tartozik neki negyven fonttal. A korábbi angol válogatott játékos akkor hajtaná be Rooneyn a tartozást, ha megdönti a válogatottbeli gólrekordot.

A vörös ördögök klasszisa immáron 46 találatnál jár (101 mérkőzésen) a válogatottban, miután Skóciának legutóbb kettőt vágott, így csupán három gólra van a rekorder Bobby Charltontól (106/49).

Most Gazza azzal a történettel állt elő, hogy jónéhány évvel ezelőtt negyven fontot adott a 14 éves Rooneynak, amit visszakérne. A kis Rooney az Everton U21-es csapatában lőtt két gólt, a második pedig parádésra sikerült a nézőtéren helyet foglaló Gascoigne szerint.

– Ha megdönti az angol gólrekordot, írok neki egy levelet, és visszakövetelem a negyven fontomat. Akkoriban az U21-es találkozó után az öltözőbe mentem, és azt mondtam Wayne-nek: „Szép munka, remek gólt lőttél. Nagyszerű játékos lesz belőled” – árulta Gascoigne a The Sunnak. Negyven font volt nálam, és mindig adtam pénzt szakmunkás tanulóknak, mert akkoriban nem kerestek túl jól. Azt kérdeztem a srácoktól: „Kéri valaki?” Végül Rooneyé lett a pénz.

Rooney egyébként a múltban több alkalommal támogatta anyagilag Paul Gascoigne rehabilitációját, aki hosszú ideje alkohol-problémákkal küzd.