Nemzetközi foci bajnokok ligája

Búcsúzhat a BL-től a Manchester City

Az angol bajnok Manchester City kedden, a csoportkör ötödik fordulójában elbúcsúzhat a továbbjutástól a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Manuel Pellegrini tanítványai a sorozat rajtja előtt annak ellenére is esélyesnek számítottak a továbbjutásra, hogy a Bayern München mellett az olasz bajnoki ezüstérmes AS Roma is a csoportjukba került. A manchesteriek ezzel szemben jelenleg a kvartett utolsó helyén állnak mindössze két ponttal, úgy, hogy az előzetesen a leggyengébbnek tartott CSZKA Moszkva elleni két meccsen csak egy pontot szereztek.

Kedden a 2013-as BL-győztes, a szezonban eddig minden fronton veretlen Bayernt látják vendégül, mely ellen mindenképpen győzniük kell, pontvesztés esetén ugyanis biztosan kiesnek, ha a CSZKA-Roma meccsen nem döntetlen lesz a végeredmény. A moszkvaiak és a rómaiak is két ponttal előzik meg a sereghajtó Cityt.

Az angol együttes számára jelenthet némi előnyt, hogy a Bayernnek teljesen tét nélküli lesz a találkozó, mivel négy forduló alatt nem csupán a továbbjutást, hanem már az első helyet is bebiztosította. Pellegrininek az viszont komoly fejfájást jelent, hogy a középpályáról Yaya Toure és Fernandinho is hiányozni fog eltiltás miatt, míg David Silva továbbra is sérült.
“Talán a tulajdonosokénál is komolyabb nyomást jelent számomra a saját elvárásom a továbbjutást illetően. Nem kérdés, hogy úgy gondolom, a következő körben a helyünk” – nyilatkozta Pellegrini.

A Manchester City pontvesztése esetén egy győzelem a Roma számára továbbjutást ér, mivel az orosz csapatot az első fordulóban fölényesen legyőzte Sergio Garcia együttese, így hiába csak három pont lenne a különbség a két gárda között, az egymás elleni összevetésben a Roma volna a jobb.

A G csoportban még mindkét továbbjutó hely kiadó. A legkedvezőbb helyzetben a nyolc pontjával éllovas Chelsea van, mely az öt ponttal második Schalke otthonában egy győzelemmel biztosíthatja helyét a 16 között, de akár a döntetlen is továbbjutást érhet a számára, a Sporting-Maribor összecsapás eredményétől függően.

“A BL-meccsünk nyitott, egy pontot mindenképpen szeretnénk” – mondta Roberto Di Matteo, a Schalke edzője, aki 2012-ben BL-diadalra vezette a Chelsea-t, s a német együttes eddig minden hazai meccsét megnyerte irányításával.

A spanyol bajnokság után a BL-ben is rekordot dönthet Lionel Messi, az FC Barcelona sztárfutballistája: az argentin támadó a legutóbbi körben utolérte Raúlt a sorozat góllövőlistájának élén, így kedden, a ciprusi APOEL otthonában átveheti a vezetést a rangsorban. A Barca az F csoportból a Paris Saint-Germainhez hasonlóan már biztosította helyét a 16 között, ám a csoportelsőség még nem dőlt el, így a katalán együttes várhatóan motiváltan lép majd pályára.

Olvasói sztorik