Nemzetközi foci

Afrika: Továbbjutottak mégis balhé lett

Az AS Roma elefántcsontparti támadójáról, Gervinhoról még a nadrágot is lerángatták a felbőszült szurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Afrika Nemzetek Kupája selejtezőjében azzal, hogy az Elefántcsontpart – Kamerun mérkőzés gólnélküli döntetlennel zárult, mind a két csapat kijutott a kontinenstornára. Talán erre is játszottak? Lehet, ugyanis a pályán egyik csapat sem vette komolyan a mérkőzést, egyszerűen nem akartak futballozni.

Ezt utólag lehet, hogy megbánták ugyanis a meccs végén a szurkolók a nemtetszésüket kifejezve berohantak a pályára és a játékosokat sem kímélték. Gervinhoról még a mezét és a nadrágját is lerángatták, illetve a kapukat sem kímélték. Valamennyire őket is meg lehet érteni, ugyanis a hosszabbításban valóban kritikán aluli játékot produkáltak a csapatok. Az elefántcsontpartiak hátul, fél méterről passzolgattak háromszögben, míg a kameruniak ezt a félpályán állva nézték. Mit lehetne mondani, nem túl pozitívak az előjelei az Afrika Nemzetek Kupájának.

A január 17-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupájára eddig Ghána, Elefántcsontpart, Kamerun, Algéria, Mali, Zöldfoki-szigetek, Dél-afrikai Köztársaság, Kongó, Tunézia, Zambia, Burkina Faso, Gabon, Guinea, Szenegál és az Egyenlítői-Guinea jutott ki.

Olvasói sztorik