Nemzetközi foci

Az Ajaxé lehet a norvég csodagyerek

Martin Ödegaard Liverpool és Manchester helyett Hollandiát választja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyon úgy tűnik, hiába érdeklődött élénken a Manchester United és a Liverpool is a 16 éves norvég csodagyerek iránt, a tehetség inkább az Ajaxhoz ír alá. A norvég válogatottban csúcsokat döntő Ödegaardért Európa topcsapatai állnak sorban, ám sajtóhírek szerint az Ajax lehet a végső befutó. Annak ellenére, hogy Ödegaard nem köthet profi szerződést, míg be nem tölti 16. életévét. Az aláírásra tehát legkorábban december 17-e után kerülhet sor.

A norvég lapok úgy értesültek, Ödegaard elfogadta az amszterdamiak invitálását, és szemügyre veszi a klub edzőkomplexumát, ahol a jövőbeli csapattársakkal és edzőkkel is találkozik.

A klub szakvezetője, Frank De Boer a hét elején leszögezte: a vágya, hogy a fiatal játékost csapatában tudja.

– Ha választhat Martin, akkor a legjobb döntés az Ajax lenne számára. Olyan klubba kerülhet, ahol esélyt kap a bizonyításra. Ha például Angliába igazolna, biztosan nem jut annyi játékidőhöz, mint Hollandiában. Nálunk az első csapatban kapna lehetőséget. Vagy ott van például a Real Madrid…. A spanyolok nem várnak olyan fiúra, mint ő. A klub kölcsönadja a Martinhoz hasonló labdarúgókat, és később talán lehetőséget kap. Ha az ő helyében lennék, biztosan az Ajaxot választanám, ahol kiváló akadémia van, és lépésről lépésre haladhat. Úgy látom, a nagyobb feladatokra 20-21 éve korára érhet be – zárta szavait Frank De Boer.

Olvasói sztorik