Nemzetközi foci

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

Real Madrid hazai környezetben 3-1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol bajnokság csúcsrangadóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két csapat 169. bajnoki összecsapásán a Barcelona kezdett jobban és már a negyedik percben megszerezte a vezetést: egy szép akció végén a négyhónapos eltiltása után debütáló Luís Suárez adott keresztlabdát Neymarnak, a brazil támadó pedig szépen kilőtte a bal alsó sarkot. A folytatásban a hazaiak Karim Benzema fejese révén egyenlíthettek volna, de a labda a felső lécen csattant, majd a katalánok percei következtek, azonban nem éltek a lehetőségeikkel, a 23. percben Lionel Messi Suárez tökéletes beadása után óriási ziccerben hibázott.
A Real Madrid ezt követően átvette az irányítást, de helyzetig nem igazán jutott el, ugyanakkor egyenlített, mivel Gerard Piqué kezezett a 16-oson belül, a büntetőt pedig Cristiano Ronaldo értékesítette. A Barcelona és kapusa, a chilei Claudio Bravo így 755 perc után kapott gólt a Primera División 2014/15-ös szezonjában, ez pedig rekord.
A fordulást követően az 50. percben megszerezte a vezetést Carlo Ancelotti együttese, egy jobb oldali szöglet után Pepe fejelt a hálóba. A 60. percben Andrés Iniesta nagy hibáját kihasználva gyors kontrát vezettek a hazaiak, melynek végén Benzema tökéletesen lőtte ki a jobb alsót.

Olvasói sztorik