Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: még jobb lesz a Bayern

A spanyol tréner szerint csapata még a keddinél is jobb teljesítményre lehet képes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője szerint még kedd esti teljesítményénél is jobbra képes csapata, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott az AS Roma vendégeként.

“Van néhány dolog, amiben javulnunk kell, például túl sok lehetőséget adtunk a Rómának a második félidő elején” – nyilatkozta a katalán szakvezető, miután a német bajnoki címvédő történetének legnagyobb különbségű idegenbeli sikerét aratta az európai kupasorozatokat tekintve.

A müncheniek 35 perc alatt ötször találtak be az olasz bajnokságban meghatározó együttesnek számító Roma hálójába, s bár a hazaiak a második félidőben szépítettek, a hajrában újabb két gólt kaptak.

“Ez a mérkőzés egy kivétel, s nem tükrözi hűen a két csapat közötti valós különbséget, amelyet két hét múlva látni fogunk” – tette még hozzá Guardiola, aki szerint a hamar megszerzett vezető gól megnyugtatta a játékosait, akik agresszívan futballoztak, rendre jó döntéseket hoztak, s megtalálták a réseket a rómaiak védelmén.

Rudi Garcia, az olasz együttes vezetőedzője vállalta a felelősséget a nagy különbségű vereségért, amelyet nem a futballisták mentális összeomlásával, hanem szakmai problémákkal indokolt.

“Elsősorban én hibáztam, rossz volt a stratégiánk, bár a második félidőben valamivel jobbak voltunk, s talán lőhettünk volna még néhány gólt” – nyilatkozta a francia szakember, aki legutóbb, két szezonnal ezelőtt még a Lille edzőjeként találkozott a Bayernnel, akkor 6-1-re nyertek a németek. Garcia hozzátette, a München megmutatta, hogy jobb csapat, a római játékosok pedig csak “nézők” voltak a meccsen, s sokkal összeszedettebben és agresszívabban kellett volna játszaniuk.

A kedden kiütéses sikereket arató együttesek közül a Chelsea Maribor elleni 6-0-s győzelmét követően a londoni Kékek vezetőedzője, José Mourinho azt emelte ki, hogy tanítványai kiegyensúlyozottan teljesítenek, jól és önbizalommal telve játszanak, de két hét múlva Mariborban a mostani meccs eredményétől függetlenül nehéz összecsapás vár rájuk.

A BATE Boriszovot Fehéroroszországban 7-0-ra verő ukrán Sahtar Donyeck mestere, Mircea Lucescu nem emelte ki külön az ötször eredményes brazil Luiz Adrianót, ugyanakkor szórakoztatónak nevezte az első félidőben mutatott produkciót, játékosai ugyanis már a szünet előtt 6-0-ra vezettek.

“Az ellentámadásokat tekintve nagyon jók voltunk, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy két hét múlva egy másik BATE-val találkozunk majd” – jelentette ki a szakember, aki a román válogatott új szövetségi kapitánya lehet.

Olvasói sztorik