Nemzetközi foci

Semmi nem szól a Liverpool mellett

A BL szerdai játéknapján a gyengélkedő liverpooliak a címvédő Real Madridot fogadják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Liverpool formája az utóbbi hetekben nem mondható jónak, a csapatnál mégis bíznak benne, hogy lelkes szurkolóik segítségével fel tudják venni a versenyt a címvédő Real Madriddal szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója előtt ugyanakkor az esélyek egyértelműen a spanyol sztárcsapat mellett szólnak.

Az angol együttes játéka nagyon hullámzó az utóbbi időszakban, a Premier League-ben nyolc meccsen mindössze 13 pontot gyűjtött, míg a BL-ben bázeli veresége után csak a harmadik helyen áll csoportjában. A madridiak ezzel szemben hetek óta imponálóan menetelnek, a Primera Divisiónban a rossz kezdés után sorra fölényesen, látványos játékkal nyerik meccseiket, s a BL-ben is hozták az első két “kötelezőt”.

Az is a spanyoloknak kedvez, hogy amíg nekik nincs komoly sérültjük, addig a liverpooliaknál Daniel Sturridge pénteken újra megsérült, így szerdán sem játszhat, márpedig nélküle a csatársor nagyon vérszegény produkciót nyújt, különösen a Luis Suarez helyére szerződtetett Mario Balotelli játéka nevezhető gyengének.

A statisztika ugyanakkor az angolok mellett szól, ugyanis a két csapat legutóbbi három összecsapását egyaránt a Liverpool nyerte meg.

“Az mindenképpen jó a számunkra, hogy hazai pályán játszhatunk. Nagyszerű közönségünk van, amely a csapat teljesítményét is megdobja” – mondta Brendan Rodgers, a Liverpool vezetőedzője, aki nem győzte dicsérni a szerdai ellenfelet, mégis biztos benne, hogy tanítványai készen állnak a kihívásra.

A legrangosabb kupasorozatban májusban tizedszer győztes Real Madriddal szemben ugyanakkor nemcsak a csatársornak kell jól teljesítenie, hanem a liverpooli védelemnek is csúcsformában kell futballoznia. A spanyol gárda Cristiano Ronaldo vezérletével ontja a gólokat az elmúlt időszakban, a bajnokságban nyolc meccsen 30-at szerzett, s ezek felét a portugál futballista érte el.

A kedvező előjelek ellenére a Realnál nem veszik biztosra a sikert, s ezt a korábban két és fél évig Liverpoolban játszó védő, Alvaro Arbeloa is megerősítette.

“Olyan csapattal fogunk játszani, mely az utolsó leheletéig küzd majd, s mindent kiad magából, mert mindenképpen győznie kell” – mondta Arbeloa.

A szerdai játéknapon a legutóbb döntős Atlético Madrid a Malmőt fogadja, míg az olasz bajnok Juventus Megyeri Balázs csapatához, a görög Olimpiakoszhoz látogat Athénba, ahol az Atlético az első fordulóban kikapott.

Olvasói sztorik