Nemzetközi foci

Putyint szidták – őrizetbe vették a szurkolókat

Fehéroroszországban szurkolókat vettek őrizetbe, mert trágár dalt énekeltek Putyinról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint száz szurkolót őrizetbe vett a fehérorosz belbiztonsági szolgálat a csütörtöki Fehéroroszország-Ukrajna labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után – jelentette az Unian ukrán hírügynökség a Dozsgy tévécsatornára hivatkozva.

Helyi sajtóorgánumok feltételezése szerint az intézkedés összefüggésben állhat azzal, hogy a szurkolók a mérkőzés alatt trágár dalt énekeltek Vlagyimir Putyin orosz elnökről.
A mérkőzés Boriszovban zajlott le, a helyi stadionban. A fehérorosz válogatott 2-0-ás vereséget szenvedett az ukránoktól. A két csapat szurkolói egymást túlharsogva skandálták, hogy “Dicsőség Ukrajnának!” és “Éljen Belarusz!” Ezután együtt elénekeltek egy nyomdafestéket nem tűrő dalt az orosz elnökről.

A szurkolók skandálása jól hallható volt az egyenes közvetítésben. Az internetre számos amatőr videofelvétel is felkerült az eseményről.

A rendőrök a mérkőzés alatt nem avatkoztak be, az őrizetbe vételek a meccs után, a stadionon kívül történtek. Összesen több mint 100 szurkolót állítottak elő, többségükben ukrán állampolgárokat. A bírósági eljárás október 10-én lesz. A szurkolók pénzbírságra és kiutasításra számíthatnak, de akár 15 napos elzárásra is ítélhetik őket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik