Nemzetközi foci

Kétszeresét éri a román keret a magyarénak

A transfermarkt.de becsült adatai szerint is komoly lemaradásunk van a szombati ellenféllel szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton Románia vendégeként játssza az Európa-bajnoki selejtező második csoportmérkőzését a magyar válogatott, amely tehát elég hamar esélyt kapott, hogy visszavágjon nagy riválisának a tavaly őszi pofonért. Sajnos, ha csak a számszerűséget vesszük alapul, nem állunk valami jól. A Rangadó.hu ismét összehasonlította a két keret értékét a transfermarkt.de oldal adatai szerint.

A román keret összértéke 72,8 millió euró. Ez a szám a magyarok esetében kevesebb, mint a fele: 33,7 millió.

A román kapusok jó erőket képviselnek, Victor Piturca szövetségi kapitánynak tehát van válogatási lehetősége. Ha csak a becsült értékeiket nézzük, akkor Ciprian Tatarusanu, a Fiorentina játékosa éri a legtöbbet hárum közül (3,7 millió euró). A magyarok legértékesebb hálóőre Megyeri Balázs, aki a görög Olimpiakosz csapatát erősíti (1,5 millió euró), de bajnoki meccsen csak elvétve kap lehetőséget.

A védelem tengelyében az angol Tottenham védője, Vlad Chiriches 11 millió eurós vételárával a románok legértékesebb játékosa. A magyarok hátvédsorából a Videoton játékosa, Juhász Roland ér a legtöbbet a transfermarkt szerint, 1,2 millió eurót.

A középpályás-sorban román részről a német Stuttgart légiósa, Alexandru Maxim hétmilliót, míg magyar részről az angol másodosztályban szereplő Watford légiósa, Tőzsér Dániel 1,3 milliót ér.

Támadóposzton a mieink viszik a prímet: a Dinamo Moszkva szélsője Dzsudzsák Balázs jelenlegi értéke tízmillió euró, míg a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám hatmillió eurót ér. Román részről Bogdan Stancu hatmillió eurót, míg a felénk kevésbé népszerű Ciprian Marica 2,5 millió eurót képvisel a pályán. Mindkét játékos a török élvonalban focizik.

További érdekesség, ami számunkra elég szomorú tény, hogy ha a két legértékesebb játékosunkat (Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám) nem számoljuk, akkor az egész keretünk kevesebbet ér, mint a románok legértékesebb játékosa, Chiriches.

Olvasói sztorik