Nemzetközi foci

Kezdőcsapatnyi sérült az Arsenalnál

Özillel együtt már tizenegy játékosra nem számíthat Wenger a következő bajnokikon. Pedig még csak október van…

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű helyzetben Arsene Wenger, az Arsenal francia szakvezetője, szerdán ugyanis megsérült Mesut Özil is. A német világbajnok térdproblémái a válogatott edzőtáborában kiújultak, és az orvosi vizsgálatoknak köszönhetően kiderült: bal lábában részleges térdszalag-szakadást szenvedett. A középpályás tíz-tizenkét hétre dőlt ki.

Vele együtt immáron összeállt az Arsenal sérült tizenegye. Pedig ha az Ágyúsok sikeresek akarnak lenni a szezonban, elengedhetetlen, hogy a játékosokat elkerüljék a sérülések. Sajnos az új szezonban sem ez történik a londoni csapatnál.

Még csak október van, de máris tizenegy játékos szerepel a fix hiányzók listáján. Mesut Özil a zsúfolt sérült középpályán többek között Aaron Ramseyhez és a kapitány, Mikel Artetához csatlakozott. Abou Diaby is kidőlt, a játékos a Chelsea elleni hétvégi bajnokin szenvedett kisebb sérülést.

Theo Walcott, Serge Gnabry és Yaya Sanogo közel állnak a visszatéréshez, de még nem számolhat velük Wenger. Az Olivier Giroud – Mathieu Debuchy páros hosszú időre dőlt ki, míg David Ospina is sérüléssel bajlódik.

Calum Chambers nem sérült, hanem eltiltott, így a következő mérkőzésen ő sem léphet pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik