Nemzetközi foci

Juve: Shaqiri jöhet, ha Vidal távozik

A Juventus Vidal távozása esetén a Bayern München játékosával erősítené meg keretét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Juventus régóta figyeli a Bayern München svájci játékosát, Xherdan Shaqiri, az olasz címvédő pedig már nyáron komoly érdeklődést mutatott a játékos iránt. A Zebrák mellett ugyanakkor ősszel a Liverpool és az Atlético Madrid is beállt a kérők sorába, a madridiak állítólag 15 millió eurót ajánlanának a játékosért, akinek piaci értéke 20 millió euró körül mozog.

A legfrissebb hírek most mégis arról szólnak, hogy a svájci már télen Torinóban köthet ki. A transzfer részben a kicsapongó Vidal magánéletének köszönhetően jöhet létre, aki kocsmai verekedésbe keveredett a torinói éjszakában, ráadásul mindez két nappal az olasz foci csúcsrangadója, a Juventus-Roma bajnoki előtt történt. Az ittas Vidal az eset után hajnali ötkor ért haza, a másnap délelőtti edzésre pedig késve érkezett. A 27 éves középpályást kitették a csapatból, így nem játszhatott a múlt vasárnap – vitatott körülmények között – 3-2-re megnyert rangadón.

A chilei játékost régóta ostromló manchesteriek télen végre dűlőre vihetik az üzletet, a Zebrák ugyanis kezdik megelégelni Vidal magánakcióit. A Tuttosport értesülései szerint a Juventus Shaqirit igazolná le a Manchester Unitedbe távozó Vidal helyére – igaz, ehhez a Bayern áldására is szükség lesz. A lehetséges transzfert ugyanakkor megnehezíti, hogy Shaqiritől nem akar megválni a német rekordbajnok.

– 2016-ig szerződés köt a bajorokhoz, a klub vezetői pedig azt mondták, nem engednek el – mondta Shaqiri a német Sport1-nek. Ameddig itt vagyok, a maximumra törekszem. Az edzéseken kiadok magamból mindent, és amikor a mester lehetőséget ad, mint például hétvégén a Hannover ellen, akkor nagyon boldog vagyok. Szerintem mindenki látja, mekkora örömet szerez, ha játszhatok, ezt élvezem a legjobban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik