Nemzetközi foci

Cech nyitott a váltásra

A cseh kapus nem akar kikerülni kispadozás miatt a nemzeti csapatból, ezért kész távozni a Stamford Bridge-ről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 32 éves cseh kapus boldogtalan a Chelsea-nél, mivel Thibaut Courtois mögött csak második számú kapsuként számolnak vele. A portás állítja: ha a helyzet nem változik, elhagyja a Stamford Bridge-t.

Petr Cech immáron hivatalosan is jelzését adta: ha a klubál továbbra is második számú kapusként számolnak csak vele, távozik. A Chelsea szakvezetője, Jose Mourinho kapusposzton a belga Courtois-t favorizálja, így sem a PL-ben, sem pedig a BL-ben nem jut állandó lehetőség Cech-nek.

A csek hálóőr 2004-ben a Rennestől érkezett Londonba, és az elmúlt tíz évben szinte kirobbanthatatlan volt a Kékek kapujából. Thibaut Courtois érkezésével mindez megváltozott, és úgy tűnik az egykori klub-ikon megunta a padon való ücsörgést.

– Még nem beszéltem senkivel, de úgy gondolom nagyon jó ismernek engem a klubnál, éppen ezért a vezetőség is tudja: a jelenlegi helyzet nem elfogadható számomra – mondta Cech a cseh rádiónak. A 2016-os Eb-t és a nemzeti csapatot szem előtt tartva nem üldögélhetek sokat a kispadon, játszanom kell. Ha a helyzet nem változik, akkor más megoldást kell rá találni.

Olvasói sztorik