Nemzetközi foci

Allegri elismerte a bírói tévedést

A vasárnapi Juventus-AS Roma rangadót több játékvezetői hiba is befolyásolta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap az olasz bajnokság hatodik fordulójában már sorkerült a szezon egyik legnagyobb rangadójára. A bajnoki címvédő Juventus a tavalyi ezüstérmes AS Romát fogadta. A két csapat a jelenlegi kiírásban a találkozó előtt fej-fej mellett öt nyert meccsel álltak a tabella első, illetve második helyén. A média már több ízben kijelentette, hogy a két klub közt fog eldőlni az idei Scudetto sorsa. Nos, ehhez a Juventus került közelebb, hiszen egy nagyon parázs hangulatú mérkőzésen, 3-2-re legyőzték a fővárosiakat. A torinóiak két, a Roma egy vitatható büntetőt kapott, illetve harmadik hazai találatot les miatt érvényteleníteni kellett volna. Tehát Gianluca Rocchi játékvezető nem állt a helyzet magaslatán.
A Juventus edzője, Massimiliano Allegri elismerte, hogy Arturo Vidal lesen tartózkodott Bonucci lövésénél és mozgásával megzavarta a Lukasz Skorupski kapust.
– A képek magukért beszélnek. – mondta a Sky Sport Italiának tett nyilatkozatában az olasz tréner.
– Vidal a kapus előtt volt. Egy nagyon intenzív mérkőzés volt, ahol mindkét csapat remekül játszott és keményen dolgozott a győzelem megszerzése érdekében. A Juventus ma is bebizonyította, hogy jó csapat és képes rangadókat nyerni, de a Roma is minden dicséretet megérdemel. Jól kezelték a fiúk a meccset, ezért megérdemeltük a győzelmet. – mondta Allegri.
A játékvezető, Gianluca Rocchi téves ítéleteit még két piros lappal meg is fejelte, mikor Moratát és Manolaszt kiállította és Rudi Garciát, a Roma vezetőedzőjét pedig a lelátóra küldte.
– Az összecsapások része a játéknak. Úgy gondolom, hogy értelmetlen a játékvezető döntéseit megkérdőjelezni. – fejezte be a Juventus vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik