Nemzetközi foci

Xavi: nem vagyok boldog a kispadon

A középpályás nem örül, hogy L. Enrique jobbára csak csereként számol vele, ezért elégedetlen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A középpályás több játékidőre vágyik, ám korábbi kijelentését nem bánta meg: a Barcából akar visszavonulni.

Xavi elismerte: nem boldog, mivel az új szezonban Luis Enrique irányítása alatt nem kap elég lehetőséget a Barcelonában. A középpályás azt is elmondta: eltökélt szándéka viszaverekedni magát a kezdő tizenegybe.

A 33 éves középpályás mindezidáig szinte kirobbanthatatlan volt a katalánok kezdőjéből, ám az új szakvezető a nyáron igazolt Ivan Rakiticset favorizálja a poszton. Xavi nem titkolja, csalódott a kialakult helyzet miatt, de nem bánja korábbi kijelenését: a Barcelonából akar visszavonulni.

– Nem vagyok boldog, hiszen sokat kell a padon ülnöm – mondta a világbajnok. Minél többet akarok a pályán lenni, azon vagyok, hogy a jelenlegi helyzeten változtassak. Természetesen a csapat az első és az edző dönt arról, kivel számol kezdőként. Egyelőre nem drámai a helyzet, azért dolgozom, hogy a csapat hasznos tagjának érezhessem magam.

Xavi szerdán a PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen is csak csere volt, a találkozót a franciák nyerték 3-2 arányban. A középpályás az összecsapás 69. percében lépett pályára, ez volt a 143. főtáblás mérkőzése, amivel megdöntötte a korábbi rekorder, Raúl 142 meccses csúcsát.

– Boldog vagyok, hogy maradtam Barcelonában, Luis Enrqie néhány döntésével viszont nem értek egyet. Tény, Párizsban nem játszottunk jól, de legalább egy döntetlen megérdemeletünk volna.

Olvasói sztorik