Nemzetközi foci

UEFA: használható a szabadrúgás-spray

Nem tiltják be a szabadrúgások kijelölésére használt habsprayt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A TÜV minőségellenőrző intézet egészségkárosítónak tartja a szabadrúgások kijelölésére használt a habsprayt. Az UEFA állásfoglalása szerint azonban továbbra is használható.

A német Bild keddi cikkében arról számolt be, hogy a minőségellenőrző társaság, a TÜV-tesztjén megbukott az eszköz. Szerintük a spray gyúlékony és ez sehol sincs feltüntetve. Ráadásul az elpárolgó anyag veszélyezteti az emberek hormonháztartását. A vizsgálatok kimutatták, hogy parabéneket és aktív hormonokat tartalmaz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség szóvivője a keddi BL-mérkőzés előtt jelezte, az UEFA kivizsgálja az ügyet, de addig is használhatják a sprayt, a hétközi BL mérkőzéseken is – írja az Origo.hu.

Az Origo megkereste az UEFA sajtóosztályát, ahol azt közölték, a szövetség tudomásul veszi a TÜV Rheinland által végzett vizsgálatok eredményeit.

– Az UEFA tisztában van azzal, hogy a csomagolás nem tartalmazza az összes fontos információt. Ennek ellenére a termék bármely uniós országban korlátozás nélkül használható, mivel nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek ezt megtiltanák” – áll a válaszlevélben. Az UEFA azonnali lépéseket tett annak érdekében, hogy a szállító amilyen gyorsan csak tudja, orvosolja a csomagolás hiányosságait, amilyen hamar csak lehet, vagy a szövetség másik beszállítót keres. Ugyanakkor az UEFA úgy véli, hogy a spray használatban marad, és a játékvezetők a továbbiakban is a szövetség utasításai szerint alkalmazhatják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik