Nemzetközi foci

A harmadik edző debütál Tőzséréknél

A hétfői edzőváltás után kedden bajnokit játszik a Watford; BL és EL-meccsek is várnak a magyarokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétközi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Kedd – Megint egy új edző debütál Tőzséréknél

Az angol másodosztály tizedik fordulójában a negyedik helyen álló, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford a Brentfordot fogadja. A hazaiaknál hétfőn jelentették be, hogy a szezon során immáron másodszor is menedzsert vált a klub – az alig egy hónapja kinevezett, két héttel ezelőtt mellkasi fájdalmakkal kórházba kerülő Óscar García ugyanis nem tudta folytatni a munkáz, így helyét Billy McKinlay vette át a kispadon.

Bajner Bálint csapata is a keddi játéknapon bizonyíthat: az elmúlt négy bajnokiján pontot sem veszítő Ipswich Town a Sheffield Wednesday vendége lesz.

Szerda – Újabb győzelemre hajtanak Megyeriék a BL-ben

A Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában Megyeri Balázs csapata, a görög címvédő Olimpiakosz a svéd bajnok Malmö FF otthonában lép pályára. A görög együttes az első fordulóban legyőzte a tavalyi döntős Atlético Madridot, míg a Malmö sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Juventustól. Megyeri idén eddig csak a Görög Kupában kapott szerepet tétmeccsen, a bajnokikon és a nemzetközi meccseken második számú kapusként számoltak vele.

Az angol Championship tizedik fordulójában elmarad a magyar kapuscsata: a Király Gábort foglalkoztató Fulham a Bolton Wandererst fogadja, de a vendégek hálóőre, Bogdán Ádám sérült, így ő nem lehet ott csapata keretében.

A portugál másodosztály kilencedik fordulójában a Vítória Guimaraes tartalékcsapata – amelyben Balázs Benjámin is helyet kaphat – a Beira Mar ellen mérkőzik hazai pályán.

Csütörtök – Két Európa Liga-meccs

Az Európa Liga-csoportkörben is a második fordulót rendezik: Dzsudzsák Balázs csapata, az E-csoportot 2-1-es sikerrel kezdő orosz Dinamo Moszkva a szintén győzelemmel induló holland PSV Eindhovent látja vendégül. Dzsudzsák számára nem lesz ismeretlen az ellenfél: korábban három szezonon keresztül a PSV keretét erősítette, és meghatározó játékosa volt, mielőtt az orosz bajnokságba szerződött.

Gulácsi Péterrel a kapuban játszott 2-2-es döntetlent a Celtic ellen az osztrák bajnok Red Bull Salzburg a D-csoport első körében. A magyar hálóőr együttese az EL második fordulójában idegenben javíthat: az ellenfél a román bajnokság második helyén végző, a Dinamo Zagreb elleni 5-1-es vereséggel kezdő Astra Giurgiu lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik