Nemzetközi foci

Guzmics hibázott, de nem okolják

A magyar védő az 1-0-ra elveszített krakkói derbin mutatkozott be a lengyel élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első bajnoki mérkőzését játszotta a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków magyarja, Guzmics Richárd. A válogatott védő debütálása felemásra sikerült: csapata az utolsó percben kapott gólt szögletből a Cracovia elleni idegenbeli rangadón, ahol a többi között Guzmics mellől fejelt az ellenfél játékosa a kapuba, ráadásul a sarokrúgás előtt is ő volt az, aki hibázott.

A lengyel lapok, köztük az ekstraklasa.net is kiemeli az utolsó percben elkövetett hibát, ám értékelésében jelzi, ennek ellenére biztató volt a magyar védő bemutatkozása, és a vereség is inkább róható fel a csapatnak, mint egy egyéni hibának.

Guzmics az első bajnokija után a dziennikpolski24.pl portálnak adott interjút, melyben elmondta, leginkább a Fradi–Újpest atmoszférájához hasonlított a krakkói derbi hangulata.

– A hangulat olyan volt, mint amit vártam – teli stadion, hangosan szurkoló fanatikusok. Pont, mint hazám legnagyobb derbijén, a Fradi–Újpesten. Úgy érzem, jól ment a játék. Sok párharcot sikerült megnyernem, és próbáltam segíteni a támadásokat is. Sajnos a végén volt egy hiba, ami miatt kikaptunk – mondta Guzmics Richárd.

Az utolsó percben Guzmics felszabadítása szögletet ért az ellenfélnek, melyből aztán gólt szerzett a Cracovia. A védő csapattársa, Szemir Sztilics megvédte őt, mint mondta, ilyen hiba bárkivel előfordulhat.

– Ricsi fel akart szabadítani, de hibázott, majd ebből lett a gól. Jól játszott, az utolsó perc kivételével. Ilyen hibát viszont bárki elkövethet, nem okolja senki sem emiatt – vélekedett Sztilics.

Olvasói sztorik