Nemzetközi foci

A románok új himnusza ellenünk debütál

Várhatóan telt ház lesz a bukaresti Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román válogatott és a szurkolók új himnuszát is lejátsszák a magyarok elleni október 11-i bukaresti Európa-bajnoki selejtező előtt – írja az MTI.

Az egységre és győzelemre buzdító dalt hétfőn mutatták be Bukarestben, a román szövetség (FRF) sajtótájékoztatója keretében. A román rockzene élvonalába tartozó Iris együttes szerzeménye ezentúl a román válogatott valamennyi hazai mérkőzése előtt felcsendül a stadionban.

Razvan Burleanu, az FRF elnöke újságírói kérdésre elmondta, minden bizonnyal telt ház előtt játsszák a bukaresti román-magyar találkozót. A román szövetség pénteken kezdte árusítani a jegyeket, és a hét végén már meghaladta a 30 ezret az igénylések száma. Az 55 600 férőhelyes Nemzeti Aréna lelátóin a legolcsóbb jegy húsz lejbe (1400 forint), a legdrágább háromszáz lejbe (21 ezer forint) kerül, a VIP-szektorból pedig 600-800 lejért (42 ezer-56 ezer forint) lehet megnézni a mérkőzést.

Burleanu ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a román szurkolók esetleges idegengyűlölő megnyilvánulásai azt vonnák maguk után, hogy a román válogatottnak zárt kapuk mögött kellene lejátszania a következő hazai mérkőzését.

Az FRF vezetője kijelentette, továbbra is számít Victor Piturca román szövetségi kapitányra az Eb-selejtezők során.

„Victor Piturca azt mondta, nem megy el a válogatottól. Nem kellene a híresztelések csapdájába esnünk. Meg kell őrizni a válogatott körüli egységet, a nyugodt légkört, hogy a legjobb körülmények között készülhessünk a következő mérkőzésre” – jelentette ki Burleanu.

A romániai sportsajtót továbbra is foglalkoztatja, hogy Piturca marad-e az Eb-selejtezők végéig a szövetségi kapitány. A szakember korábban a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttesétől kapott kecsegtető ajánlatot, de nem távozhatott, mert a román szövetség nem mondott le az idő előtti szerződésbontás esetén kifizetendő 1.4 millió eurós kártérítésről.

Olvasói sztorik