Nemzetközi foci

Van Gaal elherdálta az MU pénzét

Ruud Gullit szerint a Vörös Ördögök trénere nincs tisztában a Premier League viszonyaival.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A korábbi aranylabdás Ruud Gullit korábban többször dicsérte, és kiállt honfitársa, a Manchester Unitedet irányító Louis van Gaal mellett, de ezúttal éles kritikát fogalmazott meg a szakember átigazolási politikájával kapcsolatban, mondván csak a támadószekciót erősítette meg, a védelemre nem gondolt.

– Hogyan lehet az, hogy egy ilyen tapasztalt és sikeres edző úgy gondolta, hogy elkezdheti az szezont anélkül, hogy megszerzett volna legalább két igazán jó belső védőt? – írja Gullit a De Telegraph-ban. – Még mindig nem térek napirendre az igazolásai felett. Ha csak a középpályára és a támadósorba veszel játékosokat, akkor alábecsülöd a Premier League szintjét és erejét. Ha életben akarsz maradni az angol élvonalban, akkor az alapokkal kell kezdened, és a tetőt csak legvégül építheted a házadra. Van Gaal pont fordítva csinálta.

Gullit a Chelsea és a Newcastle vezetőedzőjeként is tevékenykedett, így jól ismeri az angol bajnokság légkörét és viszonyait.

– Nemanja Vidics és Rio Ferdinand távozása után nyilvánvaló volt, hogy új középső védőkre van szükség, neki pedig kétszázmillió font állt a rendelkezésére. Ha ebből az összegből nem erős, tapasztalt középső hátvédek veszel, az azt mutatja, hogy nem érted a Premier League-et. Most ráadásul még rosszabb a helyzet a sérültek miatt, ha pedig ennyi sérülted van és nem igazoltál védőket, akkor valamit rosszul csináltál a klubodnál – folytatta az egykori kiváló középpályás. – Szerintem a Unitednél mutatott átigazolási politikája a holland gyökereire vezethető vissza. Hollandiában úgy nőtt fel, hogy csak a támadásra gondolt. Van Gaal most megtanulja a leckét. Láthatja, hogy a védőinek a világ legerősebb csatáraival kell felvenniük a versenyt. Befürödtek a fiatal hátsó embereikkel. Angliában más törvények uralkodnak a labdarúgásban. Itt van például Gerard Piqué. Barcelonában a világ egyik legjobb védőjévé vált, a Manchester Unitednél viszont erre esélye sem volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik