Nemzetközi foci

Csak klubok birtokolhatják a futballisták játékjoga

A FIFA végrehajtó bizottsága megszüntette az egyre inkább terjedő gyakorlatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Egyre általánosabb Brazíliában, Argentínában és néhány európai országban is, hogy a focisták játékjogát – részben vagy egészben – maga a futballista vagy egy cég birtokolja. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében hamarosan véget vetnek ennek. Joseph Blatter FIFA-elnök arról számolt be a döntés kapácsán, hogy azonnal nem lehet bevezetni ezt a szabályt, így átmeneti időszak következik. A döntést a profi labdarúgók érdekvédelmi szervezete (FIFPro) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke is üdvözölte.
A 78 éves Blatter az ülésen megerősítette a vb-tagok számára, hogy ötödik ciklusára is jelölteti magát elnöknek, noha formálisan még nem nyújtotta be pályázatát a FIFA vezető posztjára, amelyre eddig a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentkezett hivatalosan. Az elnökválasztásra a jövő májusi kongresszuson kerül sor.
A FIFA vezető testülete arról is döntött, hogy Gibraltár – amelyet az UEFA már felvett tagjai közé – nem lesz a szervezet tagja.

Olvasói sztorik