Nemzetközi foci

Blatter szerint a FIFA példamutatóan etikus

Joseph Blatter elmondta: a FIFA példát mutat más szervezeteknek is etika terén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joseph Blatter FIFA-elnök szerint az utóbbi időszakban bevezetett reformoknak köszönhetően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) minden más sportszervezet számára példát mutat etika terén.

A svájci sportvezető egy zürichi, sportetikáról rendezett konferencián mondta mindezt, hozzátéve, hogy 2011 óta a FIFA két szervezetből álló etikai bizottsága teljesen független. Egyik részleg csak az etikai ügyek kivizsgálásával foglalkozik, míg a másik a döntéseket hozzá az ilyen ügyekben. “Ami a legfontosabb, hogy teljesen függetlenek, a tagokat a kongresszus választja” – mondta Blatter.

A nemzetközi szövetség az utóbbi években több korrupciós botrányba keveredett, a végrehajtó bizottság néhány tagját eltiltották a munkavégzéstől, s vannak olyanok, akik ellen jelenleg is nyomoznak. A FIFA etikai bizottsága jelenleg is vizsgálja a 2018-as, illetve a 2022-es világbajnoki pályázatokkal kapcsolatos korrupciós vádakat.

– A futballban rengeteg kihívással kerülünk szembe azért, mert 209 tagországunk, s több mint 300 millió aktív résztvevője van a sportágunknak világszerte, játékosok, edzők, bírók. A pályán egyszerű a helyzet, megvannak a szabályok, ám azon kívül már más a helyzet – fogalmazott Blatter.

Olvasói sztorik